Bağkonak ve Kuyucak Kasabaları çareyi buldu !

10 Ekim 2012 18:44

Kapatılacak Kasabası en fazla ilçe olan Yalvaç ilçesine bağlı Bağkonak ve Kuyucak Kasabası Belediyeleri birleşmek için çalışma başlattı. Birleşme gerçekleşirse iki belde köy olmaktan kurtulacak.

Belediyeler Kanunu’nda, belediye kurulması için 5 bin nüfus şartı getirilip, 2 binin altında nüfusa sahip belediyelerin kapanması kararlaştırılması Isparta’yı olumsuz etkileyecek. Büyükşehir statüsünde olmayan Isparta’da toplam 30 Belde Belediyesi kapanmanın eşiğinde. Isparta’da kapatılacak en fazla belde belediyesi 12 belediye ile Yalvaç ilçesinde bulunuyor. Bu beldelerden ikisi Bağkonak ve Kuyucak Belediyeleri.

İKİ BELEDİYE BİRLEŞMEK İÇİN

TOPLANTI ÜSTÜNE TOPLANTI YAPIYOR

Meclise sunulan yasa tasarısı ile nüfusu 2 binden az olan beldelerin köye dönüştürülecek olması Bağkonak ile Kuyucak beldelerinin birleşmesini gündeme getirdi. Şu sıralar 2 belde başkanı ile ileri gelenleri toplantı üstüne toplantı yapıyor.

Köy olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan beldeler son umut peşinde. Şu sıralar Kuyucak Belediyesinde bu kritik toplantı yapılıyor. 2 belde halkı anlaşma sağlarsa birleşerek belediyenin muhtarlığa dönüşmesinden kurtulacak.

Bu haber 28954 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...