Eğirdir’li Yelkencilerimiz madalyayı kıl payı kaçırdı

25 Mayıs 2018 14:57

Eğirdir Belediyesporlu Yelkenciler, Didim’de gerçekleştirilen Yelken Yarışmasında mücadeleleriyle göz doldurdular.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığının faaliyet programında yer alan Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Türkiye Yelken Şampiyonası Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Didim’de gerçekleştirildi.

Didim Kaymakamlığı, Didim Belediye Başkanlığı ve Didim Yat ve Yelken Spor Kulübünün katkılarıyla ve Türkiye Yelken Federasyonu Başkanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirilen Yelken Türkiye Şampiyonası 12 – 13 Mayıs tarihlerinde Didim Altınkum’da tamamlandı.

Aydın’da ilk defa gerçekleştirilen Türkiye Yelken Şampiyonasına ülke genelinde 308 sporcu katıldı. Didim Altınkum denizi yelken yarışları ile renkli görüntülere sahne oldu.

Optimist küçükler kız, optimist küçükler erkek, optimist yıldızlar kız, optimist yıldızlar erkek, techno 293 yıldız kız, techno 293 yıldız erkek, techno 293 küçük kız, techno 293 küçük erkek, techno 293 genç kız, techno 293 genç erkek, laser 4.7 genç kız, laser 4.7 genç erkek ve laser radial genç erkek kategorilerinde gerçekleşen yarışmalar sonucunda derece elde eden sporculara Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından madalya ve başarı belgesi takdim edildi.

Eğirdir Belediyespor Yelken Şubesi olarak yarışlara katılan yelkenci kafilesi ilçeye döndü.

TYF Türkiye Şampiyonası’nın ilk haftasında Optimist sınıfında 58 kulüpten 412 sporcu, Laser sınıfında ise 51 kulüpten 159 sporcu birbiriyle kıyasıya mücadele etti.

Eğirdir Belediyespor Yelken takımı, TYF Türkiye Şampiyonası Yelken Yarışlarına 2 Junior, 2 Senior optimistçi ve 1 Laser 4.7 olmak üzere toplam 5 sporcu ile katıldı. Aybars Kaya madalya şansını son gün yarışlarında kaybetti.

 

 

 

Bu haber 39386 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...