“Yakında çelenk sunma da kalkacak!”

24 Nisan 2014 15:48

CHP İl Başkanı Vedat Şenol,  23 Nisan çelenk sunma törenine Vali, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı'nın katılmamasına tepki göstererek “Demek ki tüm Milli Bayramlarda aşama aşama devletin üst düzey temsilcileri çelenk bırakmalara katılmayacaklar. Daha sonra AKP iktidarının emriyle bayramlar iptal edilecek” diye konuştu.

TBMM'nin  açılışının 94 yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda da CHP İl yönetimi Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından CHP İl Başkanı Vedat Şenol açıklamada bulundu.  İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu kadar önemli bir günün bu kadar coşkusuz kutlandığını belirten Şenol, “İlk defa bir bayramda Vali, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı yer almadı. Resmi törenlerde bunu gördük. Şok olduk. Çelengi sadece Milli Eğitim Müdürlüğü koyduğu için artık Vali, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı'nın resmi törene katılma zorunluluğu yokmuş. Demek ki tüm milli bayramlarda aşama aşama devletin üst düzey temsilcileri çelenk bırakmalara katılmayacaklar. Daha sonra AKP iktidarının emriyle bayramlar iptal edilecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sadece Milli Eğitim kurumunu ilgilendiriyormuş gibi bir hava yaratılıyor” diye konuştu. 

BU GÜNÜ HATIRLAMAK ZORUNDAYIZ

TBMM'nin kurtuluş savaşı mücadelesinin örgütlendiği yer olduğunu kaydeden Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Atatürk 19 Mayıs'ta Samsun'a çıktığında Kurtuluş Savaşı'nı örgütleme mücadelesine girişti. Erzurum'da kongre toplandı. Sivas'ta tüm ülkeyi ilgilendiren İstiklal   Savaşı'nın temel noktalarını ortaya koyan kararlar alındı. Bunlardan biri de Ankara'da  tüm illerden temsilcileri katılmasıydı. Böylece  Kurtuluş  Savaşı örgütlenmesinin Meclis çatısı altında yapılması vurgulanmıştı. İşte Çocuk Bayramı'nın  özünde yatan Kurtuluş Savaşı'nı yürüten TBMM'nin oluşumu ve bu meclisin iki yıldan fazla savaşı yönetmesi, heyet-i temsiliyeyi oluşturarak başına Mustafa Kemal'i getirmesidir. Biz bu cumhuriyeti kanla irfanla savaş meydanlarında kurduk. Türkiye'nin her yerinden insanlar bu savaşa katıldı. Her şeyimizi onlara borçluyuz. Kurtuluş Savaşının bu önemli günlerinden biri olan TBMM'nin kurulduğu bu günü hatırlamak zorundayız.

MİLLET BUNA SAHİP ÇIKMALI

İlk kez böyle bir bayram kutlamasıyla karşı karşıyayız. Artık buna millet sahip çıkmalı.  Sivil halk  katılımı da çok azdı. Artık okullarda idareten düzenlenen törenler var. Buna karşı  çıkmak için kahramanların yarattığı destanları yeniden okumak incelemek gerekiyor. Savaş meydanlarında kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve bütünlüğünü korumak için elimizden geleni yapmak zorundayız. CHP var olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti'nin ayakta kalması için canını kanını herşeyini vermeye hazırdır. AKP iktidarının Türkiye'de bu bayramlarla ilgili uygulamalarını protesto ediyoruz. Bundan sonraki törenlerde kamu idarelerini ve belediyelerin en üst düzeyde temsil edilmesini istiyorum. Bayramınız kutlu olsun. Çocuklara armağan olsun.”

Bu haber 43089 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...