“Sizlerin birlik beraberliği bizlere başarıyı getiriyor”

31 Aralık 2019 16:10

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) Altıncı Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, 6. Bölge Birliği’nin birlik ve beraberliğin harmanlandığı yer olduğunu belirterek “Bölge Birliğimiz, Merkez Birliğimize, bağlı olarak faaliyet gösteren birlikler arasında ilk başlarda yer alıyor. İşte bu başarı siz değerli kooperatif başkanlarımızın, yönetimlerin ve personelimizin birlik ve beraberliğinin bir göstergesi” dedi.      

ESKKK 6. Bölge Birliği Yılsonu Eğitim ve Değerlendirme Semineri Afyon’da düzenlendi.  Eğitim ve Değerlendirme Toplantısına  Halkbankası Antalya Bölge Koordinatörü Mikail Özdemir, TESKOMB Teftiş Kurulu Başkanı Kamil Yılmaz,  bölge birliğine bağlı kooperatiflerin başkan ve personelleri katıldı.

BİLGİYE SAHİP OLMANIN

YOLU EĞİTİMDEN GEÇİYOR

Katılımın yüksek olduğu eğitim ve değerlendirme toplantısının açılış konuşmasını ESKKK 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural yaptı. Konuşmasının başında birliğin tüm çalışmalarında katkısını  esirgemeyen TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül ve TESKOMB Genel Müdürü Güler Zincirkıran’a teşekkür eden Başkan Tural, eğitim çalışmalarının önemine dikkat çekti.  Gelişen  dünyada teknoloji çağının temel özelliğinin hızlı değişim ve gelişim olduğunu kaydeden Başkan Tural “Bu çağda ancak bilgiye sahip olan toplumların veya ülkelerin rol üstlendiğini görmekteyiz.  Çağın gerektirdiği şartları sağlamak için bilgiye sahip olmak zorundayız. Bunun yolu da eğitimden geçiyor. İşte bu amaç doğrultusunda kooperatiflerimizin çağın gerektirdiği şartları yakalaması,  sağlıklı bir örgüt yapısına kavuşması, işimizin gerektirdiği performans düzeyine ulaşılması ve motivasyonumuzun artması bakımından TESKOMB ve Bölge Birliğimiz tarafından eğitimler düzenlenmektedir  Eğitim çalışmaları, kooperatiflerimizde kurumsallaşma, bilgi ve işlem düzey ve kalitesini arttırmada önemli rol oynamakta, bilgilerin tazelenmesi, yeni yapılan düzenlemeler ve karşılaşılan sorunların çözüm önerilerinin görüşülmesi açısından fayda sağlamaktadır.  İşte bu nedenle eğitim seminerlerini son derece önemsiyoruz” dedi.

ESNAFIMIZIN BEKLENTİLERİNİN TAKİPÇİSİYİZ

Bölge Birliğinin 2019 yılında gerçekleştirmiş olduğu faaliyetler hakkında  değerlendirmede bulunan Başkan Tural şunları söyledi:  “Bölge birliği olarak 13 şubat 2019 tarihinde, Ticaret Bakanlığı,  TESKMB, TESK işbirliğinde düzenlenen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen Büyük Esnaf Buluşmasına katılım gösterdik. Akabinde de bölgemizde esnaf buluşmaları gerçekleştirerek, taleplerimizi hükümet yetkililerine birebir aktardık. Yine ortaklarımızın beklentilerini, esnafımızın çözüm bekleyen sorunlarını  gerek Ticaret Bakanlığı, gerekse TESKOMB nezdinde gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerle aktararak, önemli mesafeler kat ettik bazılarında da sonuç aldık.  Yıl içerisinde kooperatiflerimizin sorunlarının çözümü ve taleplerinin değerlendirilmesi hususlarında kooperatiflerimize, Halkbank bölge koordinatörlüklerine, Halkbank şube müdürlüklerine ve diğer kurum ve kuruluşlara kesintisiz olarak sürekli ziyaretlerde bulunduk. Bölge Birliği olarak Ticaret Bakanlığı, Merkez Birliği,  Halkbank Genel Müdürlüğü ve Halkbank Bölge Koordinatörlükleri ile sürekli diyalog ve bilgi paylaşımı içerisinde olduk. Kooperatiflerimizin talep ve sorunlarını ilgili kurumlara anında ilettik. Çözüm odaklı yaklaşımlarından dolayı sizler adına  kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Yine kooperatiflerimizin ve diğer kurum ve kuruluşların düzenlemiş olduğu organizasyonlara katılım sağladık. 22-26 Eylül 2019 tarihleri arasında Kıbrıs’ta tüm kooperatiflerimizin kullandığı TESKOMB Ortak Kayıt Bilgi Yönetim Sistemi (TOKBYS) Entegrasyonu eğitimine katıldık.  Bunun sonucunda da başkan, yönetici ve personelimizin donanımlarının daha da artması sağlanmış, ortaklarımıza daha hızlı ve kolay hizmet sunulması açısından oldukça faydalı bir eğitim çalışması gerçekleşmiştir”  

KREDİ FAİZLERİNDEKİ GERİLEMEDEN MEMNUNUZ

TESKOMB tarafından Genel Başkanımız Sayın Abdülkadir Akgül başkanlığında ekim ayı içerisinde düzenlenen istişare ve eğitim seminerini gerçekleştirdik.  Genel Başkanımızın öncülüğünde Sayın Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan’dan kredi ödeme süresinin 48 aydan 60 aya çıkarılması, 3 aya kadar olan ödeme periyodu süresinin 6 aya yükseltilmesi, banka komisyonunun indirilmesi müjdeleri geldi. Son olarak faiz oranının yıllık yüzde 8’den 6’ya gerilemesiyle sevincimiz ikiye katlandı.  Esnafımızın krediye kolay ulaşımını sağlayacak bu düzenlemelerden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümetimize, Sayın Ticaret Bakanımıza, Hazine Bakanımıza ve TESKOMB Genel Başkanımız Sayın Abdülkadir Akgül’e kooperatif yönetimleri ve esnafımız adına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.”

BÖLGE ESNAFINA 3 MİLYAR 95 MİLYON

LİRALIK KREDİ KULLANDIRILDI 

 Bölge birliği ve bağlı kooperatiflere ilişkin rakamsal verileri açıklayan Başkan Tural “ 2019 yılı kasım ayı sonunda bölge birliğimize bağlı 65 kooperatif kefaleti ile kullandırılan kredi risk ( plasman ) toplamı 3 milyar 95 milyon TL’ dir. Kooperatiflerimize kayıtlı toplam ortak sayısı  54 bin 223, kredi kullanan ortak sayımız ise 37 bin 825’tir. Ortalama takip oranımız ise yüzde 24,49 olarak gerçekleşmiştir” dedi. 

İLKEMİZ KREDİYİ ALACAK ESNAFA

ÖDEYEBİLECEĞİ KADAR VERMEKTİR

Bölge Birliği’nin,  beraberliğin birliğin harmanlandığı yer olduğunu söyleyen  Başkan Tural “Biz yöneticilere düşen beraberliği artırmaktır. İlkemiz, krediyi alacak olan esnafa ödeyebileceği kadar vermektir. Kefile taşıyabileceği yükü, borçluya ödeyebileceği krediyi temin etmektir. Aksi halde mağduriyetler yaşanır. Bu da hem kefil, hem borçlu hem de bizleri sıkıntıya sokar” şeklinde konuştu. 

BAŞARIMIZIN TEMELİNDE BİRLİK BERABERLİĞİMİZ VAR

Açıklanan  rakamsal verilerin Bölge Birliği için övünç kaynağı olduğunun altını çizen Altıncı Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural “Bu verilerin sonucunda birliğimiz, Merkez Birliğimize, bağlı olarak faaliyet gösteren birlikler arasında ilk başlarda yer almaktadır. İşte bu başarı siz değerli kooperatif başkanlarımızın, yönetimlerin ve personelimizin birlik ve beraberliğinin bir göstergesidir. Rabbim başarılarımızı daim kılsın.  Bölge birliği olarak kooperatiflerimizin menfaatlerinin korunması taleplerinin karşılanması, sorunların en kısa zamanda çözüme kavuşturulmasında dün olduğu gibi bugünde titizlikle çalışmaya devam edeceğiz. Bizler istikrardan yanayız. Ortaklaşa, ortak akılla hareket etmekten yanayız. Bugüne kadar inanmadığımız, hiç bir karara ne destek çıktık, ne imzamızı attık. Elbette bu başarıları kooperatiflerimizin siz değerli başkanları, yöneticileri ve çalışanlarının üstlenmiş oldukları görevlerini, sorumluluk duygusu ile yaparak titiz çalışmaları neticesinde elde ettik. Bu bakımdan tekrar hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Başkan Tural’ın açılış konuşmasının ardından seminerin sabahki bölümünde Halkbank Antalya Bölge Koordinatörü Mikail Özdemir banka kooperatif ilişkileri, TESKOMB Teftiş Kurulu Başkanı Kamil Yılmaz da kooperatif incelemeleri konusunda  sunum yaptılar. Seminer programı, SDÜ Öğretim Üyesi Dr. Ertan Beceren’in Dünya ve Türkiye Ekonomisi Ekseninde  Esnaf ve Kredi Stratejileri,  EGSİMTAŞ A.Ş Yetkilisi Ertuğrul Gündoğdu’nun  TOKBYS   programında yapılan güncellemelere ilişkin sunumuyla son buldu.

 

 

Bu haber 846 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...