Altı işyeri üstü otel olacak

24 Nisan 2014 15:47

Aylardır atıl vaziyette duran ve iki kez ihaleye çıkmasına karşın taliplisi olmayan Büyük Isparta Oteli’yle ilgili flash bir karara imza atılıyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, otelin ilk yapıldığı andaki planına döneceklerini ve altının işyerleri üstünün ise konaklama hizmetinde kullanacağını belirtti.

1970’li yılların sonunda dönemin Belediye Başkanı Fuat Uyar tarafından yapılan Büyük Isparta Oteli ilk planlamasında zemin katı düğün salonu, giriş katı işyerleri ve üst katlar ise konaklama şeklinde planlanmıştı. Ancak daha sonra konsepti değişen Büyük Isparta Oteli, günümüze kadar bu şekilde gelmiş ve son olarak bir süredir atıl vaziyette bekliyordu. almayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise seçimlerin de atlatılmasıyla birlikte atıl vaziyette duran otel için nostaljik bir plan hazırlığı içinde.

OTEL İLK YAPILDIĞI GİBİ OLACAK

Bu konuda çeşitli araştırmalar yapan Başkan Günaydın, otelin ilk yapıldığı plana riayet ederek bu şekilde bir tadilat projesi yapmayı düşündüklerini açıkladı. Önümüzdeki ay gerçekleştirilecek olan Belediye Meclisin’de konunun gündeme geleceğini de belirten Başkan Günaydın, “Böyle yaparsak hem otelin dokusunu bozmayacağız hem de oteli işletecek olan müşteriye daha cazip bir bina sunacağız” dedi.

İHALEYE ÇIKILACAK

Öte yandan Büyük Isparta Oteli’nin seçimlerden önce devreye gireceğini ancak seçim dolayısıyla bugüne sarktığını ifade eden Günaydın, “Müşterileri de vardı. Eski orjinal plana geçilmesi gerekiyor. O şekilde talep daha fazla. Alt katını işyeri gibi yapacağız üstü konaklama olacak. Böylelikle oteli komple koruma metoduna geçeceğiz. İlk yapıldığı proje de öyleymiş zaten. Fakat meclisten geçmesi gerekiyor. Malum seçime girdiğimiz için askıda kaldı. Önümüzdeki ayda Meclisten geçecek ve ihalesi yapılacak” dedi.

MUHALEFET ATAR TUTMAZ!

Diğer taraftan bu süreçte muhalefetin otelin atıl durumda bırakılmasından dolayı Belediyenin zarara uğratıldığı yönündeki iddialara da cevap veren Başkan Günaydın, “Muhalefet buradan yüklenmeye çalışıyor. Muhalefet atar kardeşim! Atar ama tutmaz. Biz ise yaparız” diye konuştu. Hatırlanacağı üzere Isparta Oteli tadilatı alacak kişi tarafından yapılmak şartıyla iki kez ihaleye çıkarılmış ancak talep gelmemişti. Pazarlama usülüyle otelin verilmesi istenmiş ancak bundan da bir sonuç alınamamıştı. Ayrıca Büyük Isparta Oteli 900 m2’lik bir alana oturuyor.

ISBAŞ ALANINDA TOPLU KONUTTAN VAZGEÇİLDİ

Bu arada ISBAŞ’ın eski yerinden kaldırılmasıyla ortaya çıkacak olan alanla ilgili düşüncelerinde de değişiklik olduğunu belirten Başkan Günaydın, “ISBAŞ yavaş yavaş kaldırılıyor. Burada toplu konut düşüncemiz vardı. Ancak konuttan vazgeçtik. Hazırlıklarımız sosyal yapılar üzerine. Ortaya çıkacak büyük alanda yanındaki Gökkubbe Fuar Alanı’nı da destekleyen özel yapılar yapılacak. Sosyal tesis anlamında yenilikler yapmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 43364 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...