Oyunu kime verdiklerini sosyal medyadan paylaştılar

10 Ağustos 2014 23:04

Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanma işlemlerinin devam ettiği sırada birçok vatandaşın cep telefonlarıyla kime oy verdiğini belgelemesi ve bunu sosyal medya üzerinden paylaşması tepkilere neden oldu. 298 sayılı kanunun 92. maddesi gereğince oy verme kabinine fotoğraf makinesi ve cep telefonu gibi araçlarla girilmesi yasak.

Isparta dün Cumhurbaşkanını seçmek için sandığa gitti. Oy kullanma işleminin devam ettiği sırada birçok vatandaş sosyal medya üzerinden oy pusulasında kime oy verdiğinin görüntüsünü paylaştı.

SALONUN GİRİŞ KAPISINDA YASAK İBARESİNE UYMADILAR

Oy kullanmak üzere hazırlanan salonların giriş kapısında “298 sayılı kanunun 92. maddesi gereğince oy verme kabinine fotoğraf makinesi ve cep telefonu gibi araçlarla girilmesi yasaktır” uyarısını dikkate almayan birçok vatandaşın bu hareketi İl Seçim Kurul Başkanı’nı harekete geçirdi. Sandık görevlilerinin de göz yumduğu bu olay sonrasında İl Seçim Kurulu Başkanı üst rütbeli emniyet görevlileri aracılığıyla acil uyarıda bulundu. Başkan sandık görevlilerinden oy pusulalarından görüntü çekilmemesi konusunda hassasiyet göstermelerini istedi. Ancak buna rağmen birçok vatandaş yine sosyal paylaşım siteleri üzerinden kime oy verdiklerini belgelemekten kaçınmadı.

 

Bu haber 695 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...