Koruma Amaçlı İmar Planı’na 10 itiraz birden geldi

8 Ağustos 2014 15:46

Belediye Meclisi bugün gerçekleştireceği toplantısında Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nca onaylanan Koruma Amaçlı İmar Planı’na yapılan itirazları görüşecek. Eski Üzüm Pazarı, Valilik alanı ve Damgacı sokak civarını kapsayan yaklaşık12 hektaralanda yeni düzenlemeler yapılabilir.

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından uygun bulunan Isparta Merkez Kentsel Sit Alanı Koruma İmar Planı için 10 itiraz yapıldı. Söz konusu itirazları içeren gündem maddesi geçtiğimiz Pazartesi günü İmar Komisyonuna havale edilmişti. Konunun Belediye Meclisinin bugün yapacağı toplantıda karara bağlaması bekleniyor. Bilindiği gibi, söz konusu plan 25 Mayıs – 25 Haziran tarihleri arasında 1 ay süre ile Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde askıya çıkarılmıştı.

NERELERİ KAPSIYOR?

Öte yandan Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 24 Mart 2014 tarih ve 2561sayılı kararı ile uygun bulunan Isparta Merkez Kentsel Sit Alanı Koruma İmar Planı, Üzüm Pazarı Valilik alanı, Damgacı sokak civarını kapsayan yaklaşık12 hektaralanda düzenlenmiş ve uygun bulunarak 26 Temmuz 2013 tarih ve 25887 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren koruma amaçlı İmar planları ve çevre düzenleme projelerinin hazırlanması gösterimi, uygulanması, denetimi ve müelliflerine ilişkin usul ve esaslara ait Yönetmeliğin ‘Planların onaylanması’ başlıklı 8 maddesi gereği onaylanarak ilan edilmek üzere askıya çıkartılmıştı. 

İŞTE PLANAYAPILAN 10 İTİRAZ

Isparta Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne söz konusu planla ilgili olarak yapılan ve Belediye Meclisinin bugün yapılacak olan meclis toplantısında karara bağlaması beklenen 10 itirazın sahipleri ve konuları şöyle;

“1- Tuhafiyeciler sitesi işletme ve konut yöneticiliklerinin 441 ada 61 parselde bulunan binalarının koruma imar planında ticari 5 kat olarak görüldüğü, ruhsatlarının ise ticari38,50 molarak düzenlendiği ve önceki imar planlarında da38,50 mticari olması nedeniyle koruma imar planında bunun korunması için Belediyeye ve Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne yapmış oldukları itirazlarının görüşülmesi.

2- Konak Sitesi Gürkaynak Apartman Yönetimi adına Celal Gülal’ın 440 ada, 114 parselde bulunan binalarının bulunduğu mevcut planlarda tek cephe işareti bulunması nedeniyle tek bina yapılmış olduğu ancak koruma imar planında parsellerinin 2 parçaya bölünerek güney kısmının 3 kat olarak planlandığından parsellerinin eski şekli olan tek cephe şeklinin korunması için, Belediyemize ve Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne yapmış oldukları itirazlarının görüşülmesi.

3- Hakan Kınaytürk'ün 440 ada 27 parselin koruma imar planı öncesi ticari 5 kat planı olduğu ancak koruma imar planında meydan ve yeşil alan olarak görüldüğünden parselinin koruma, imar planında eski şekli ile ticari 5 kat olarak düzeltilmesi için Belediyemize ve Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne yapmış oldukları itirazların görüşülmesi.

4- Güngör Büyüktopçu'nun 440 ada 117 parselde 5 katlı ruhsatlı binasının olduğu ancak koruma imar planında meydan ve yeşil alan olarak görüldüğünden parselinin koruma İmar planında eski şekli ile ticari 5 kat olarak düzeltilmesi için Belediyemize yapmış olduğu itirazın görüşülmesi.

5- Isparta İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünün İl Özel İdaresi mülkiyetinde bulunan eski İl Özel İdare binasının bulunduğu 440 ada, 93 nolu parsellerinin mevcut planda ticaret ve turizm olarak planlandığı, koruma amaçlı imar planında park ve meydan olarak değişiklik yapılmış olması nedeniyle idarenin zarara uğratıldığı nedeniyle parsellerinin yine eski şekli olan ticari ve turizm alanı olarak düzenlemesi yönünde itirazının görüşülmesi.

6- Isparta Kültür ve Eğitim vakfı Adına Mustafa Kemal Uyar'ın 441 ada 56 parselde 5 katlı binalarının bulunduğu ve bu parsellerine 27.11.1981 tarih ve 2348 sayılı encümen kararı ve 06,02,1982 tarih ve 3347 sayılı Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulunun karaları ile 2 kattan 5 kata çıkartıldığı buna istinaden inşaat yapıldığı ancak hazırlanan koruma imar planında katlarının 2 ye düşürüldüğü nedeniyle parsellerinin planda 5 kat olarak düzenlenmesi yönünde itirazının görüşülmesi.

7- Mehmet Ali Tokay'ın 2195 ada, 123 parselde bulunan binasının G (geleneksel yapı olarak belirlendiği) binasının s3 ve 0,30 taks verildiği nedeniyle binasının bulunduğu alanın koruma imar planında ticari 3 kat ve 0,40 taks olarak planlanması için yapmış olduğu itirazın görüşülmesi.

8- Süreyya ve Firdevs İşbaşaran'ın mülkiyetlerinde bulunan yeni 8050 ada, 6 nolu parselleri üzerinde yapılan koruma imar planının parsellerinin eski şekli olan 444 ada 12parsel olarak planlanması ve damgacı sokak bağlantılarının korunması için yapmış oldukları itirazın görüşülmesi.

9- Mehmet Rafia Altıntaş varisleri adına Mehmet Metin Altıntaş ve Mustafa Fikri Altıntaş varisleri adına Halil Altıntaş' ın 440 ada 6 ve 7 parsellerde bulunan binalarının koruma amaçlı imar planında geleneksel yapı olarak planlandığı binalarının bir özelliğinin olmadığı nedeniyle bunun kaldırılarak parsellerinin koruma imar planı öncesi şekli olan ticari 5 kat olarak planlanması yönünde yapmış oldukları itirazın görüşülmesi.

10- Bekir Oflaz’ın mülkiyetinde bulunan yeni 8050 ada 9 parsel eski 440 ada 30 nolu parselinin koruma imar planında geleneksel yapı olarak belirlendiği parseline 29.01.1990tarihinde bina yaptığı nedeniyle geleneksel yapı şerhinin kaldırılması yönünde yapmış olduğu itirazın görüşülmesi.”

 

Bu haber 760 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...