“Yetersiz kaldığınız noktada uzman desteği alın”

10 Ekim 2012 18:24

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; vatandaşların ruh sağlığı anlamında bilinçlenmesi, koruyucu ruh sağlığı önlemlerini alması ve yetersiz kaldığı noktada uzman desteğine müracaat etmesi konusunda bilinçlendirme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, bu çalışmalar ile ilgili olarak bilgi verdi.

Kişioğlu’nun konu ile ilgili açıklaması şöyle: “Halk Sağlığı Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Bulaşıcı olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Birimlerinden Ruh Sağlığı Programları Birimine bağlı Psikolojik Danışma Merkezi olarak kurulduğumuz günden beri poliklinik hizmetlerimizin yanı sıra koruyucu ruh sağlığı hizmetlerimize de devam etmekteyiz.

Dünya Sağlık Örgütünün sağlık tanımında; ‘yalnız sakat olmamak değil, bedensel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik hali içinde olmaktır.’denilmektedir.

Halkımızın ruh sağlığı anlamında bilinçlenmesi, koruyucu ruh sağlığı önlemlerini alması ve yetersiz kaldığı noktada uzman desteğine müracaat etmesi konusunda bilinçlendirme çabalarımız devam etmektedir.

‘Sev, Değer Ver, Paylaş’ sloganı ile evlilik öncesi danışmanlık projemiz, Emniyet Müdürlüğü ortaklığında devam eden şiddet mağduru kadınlara ‘Gülen Yüzler’ projesine desteğimiz devam etmekte,  alkol-  madde bağımlısı gruplarımız, ergenlik eğitimlerimiz, sınav stresi grup çalışmalarımız, halk seminerlerimiz, isteyen kurum ve kuruluşlara hizmet içi eğitimlerimiz, sürücü davranışlarını geliştirme eğitimimiz, diyabet okulu çalışmalarımız devam etmektedir.

Bugün dünya üzerinde yaklaşık 450 milyon kişinin ruhsal sorunları olduğu,20 milyon kişinin de ruhsal sorunlar nedeni ile yardım arayışı içinde olduğu bilinmektedir. Ruh sağlığı sorunları olanların,  en az bir yakını olduğu düşünülürse ruh sağlığı sorununun toplumun önemli bir kesimini, hatta tamamını doğrudan ilgilendirdiğini söylemek abartı sayılmaz.

Toplumun dikkatini bir kez daha koruyucu ruh sağlığı hizmetlerine çekmek adına Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak 10 Ekim 2012 Çarşamba günü saat :10.00 da Müdürlüğümüz personeline ,Sağlık Müdürlüğü personeline ve Merkez Toplum Sağlığı personeline yönelik Müdürlüğümüz yemekhanesinde Psikolog Şule Tola’nın sunumuyla Küresel kriz, Depresyon ve Stresle Mücadele yöntemleri konusunda seminer verilmiştir.

Bu haber 770 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...