Kooperatifçiler ‘Strateji ve Eylem Planı’ toplantısında buluşacak

10 Ekim 2012 18:22

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Halil Kızılşimşek, ‘Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı’nı kamuoyuna tanıtmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 17.10.2012 Çarşamba günü saat 10.00 da Ankara Ticaret Odası Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında geniş kapsamlı bir toplantı düzenleneceğini bildirdi.

Kızılşimşek, kooperatifçilik Stratejilerinin daha iyi anlaşılarak daha verimli hizmetin sunulması açısından ilimizde faaliyet gösteren kooperatif temsilcilerine toplantıya davet etti.

Kızılşimşek’in konu ile ilgili açıklaması şöyle: “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü koordinasyonunda kooperatiflerden sorumlu bakanlıklar, sektör temsilcileri, akademisyenler, uzmanlar ile diğer ilgili kurum ve kuruluşların katıldığı çalışmalar sonucunda hazırlanan "Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı" Yüksek Planlama Kurulu Kararına bağlanarak yürürlüğe konulmuştur.

Ülkemiz kooperatifçiliği için yol haritası niteliğinde olan Stratejide, kooperatiflerin sorunları bütüncül bir anlayışla ele alınmış ve tespit edilen sorunların etkin ve hızlı bir şekilde çözülmesi için yeni öneriler getiren birçok faaliyet ve projeye yer verilmiştir.

Türkiye kooperatifçiliğinde yeni bir dönemin kapısını açacak olan “Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi”nin 2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı'nda yürürlüğe girerek ülke ve dünya kamuoyu ile paylaşılması ayrıca önem taşımaktadır.

Bu amaçla, "Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı'nı kamuoyuna tanıtmak üzere Sayın Başbakanımızın teşrifleriyle 17.10.2012 tarihinde Çarşamba günü saat 10.00 da Ankara Ticaret Odası Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında geniş kapsamlı bir toplantı tertip edilecektir.

Kooperatifçilik Stratejilerinin daha iyi anlaşılarak, daha etkin, hızlı ve verimli bir Kooperatifçilik hizmetinin sunulması açısından ilimiz sınırları içinde faaliyet gösteren kooperatif temsilcilerinin toplantıya katılmalarının doğru ve faydalı olacağı kanaatindeyim”.

Bu haber 776 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...