“Puanlamada adaletli olunmasını istiyoruz”

7 Ağustos 2014 17:51

Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Ali Balaban, Milli Eğitim Bakanlığının, yasa değişikliği ile aynı unvanda dört yılını tamamlayan okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının görevinin 13 Haziran 2014 tarihi itibariyle sona erdirdiğini belirterek, yasa değişikliği ve akabinde çıkan MEB Yönetici Atama Yönetmeliğine göre ilk önce mevcut okul/kurum müdürlerinin performanslarına bakılarak yeniden görevlendirilip görevlendirilmemesinin karara bağlanacağını ifade etti.

Balaban, bu yasa değişikliği gündeme geldiği tarihten itibaren özellikle bir sendika tarafından MEB kamuoyunda kasıtlı olarak “bizden olmayan idareci olamayacak” dedikodusu oluşturulduğunu bunun da sıkıntı ve endişe meydana getirdiğini aktardı.

Balaban’ın konu ile ilgili açıklaması şöyle: “40 puanı okul öğretmenleri, öğrencileri, okul aile birliği başkanı ve 60 puanı da Mili Eğitim Müdürü ile Şube Müdürleri  tarafından yapılacak değerlendirmede 75 puanı alabilen mevcut müdürler başarılı sayılacak ve dört yıllığına yeniden görevlendirileceklerdir.

İşte sıkıntının kaynağı da Mili Eğitim Müdürü ile Şube Müdürleri tarafından yapılacak değerlendirmede objektif olunup olunmayacağıdır.

Bu yasa değişikliği gündeme geldiği tarihten itibaren özellikle bir sendika tarafından MEB kamuoyunda kasıtlı olarak oluşturulan “bizden olmayan idareci olamayacak” dedikodusu bu sıkıntı ve endişenin oluşmasında en büyük etken olmuştur. Oysa ki MEB hazırladığı yönetmelikle performans değerlendirmesini kriterlere bağlamış ve her önüne gelenin de sadece sendikasına,siyasi görüşüne bakarak değerlendirilmesinin mümkün olmadığını göstermiştir.Bütün bunlara rağmen art niyetli dedikodular önlenememiştir.

Nihayet Isparta il genelinde görev yapan 138 okul/kurum müdürümüzün değerlendirileceği puanlama süreci başlamış olup Ağustos ayının sonuna kadar neticelenecektir.Süreç başlamadan önce Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüzle Türk Eğitim Sen Isparta Şubesi Yönetim kurulu olarak yaptığımız görüşmelerde sıkıntı ve endişelerimizi dile getirdik.Sayın Milli Eğitim Müdürümüz yaptığımız görüşmede “objektif davranılacağı,adaletli olunacağı ve kimsenin haksızlığa uğratılmayacağı" sözünü vermiştir.

Seksen üç bin öğrencimizin geleceğini ve yaklaşık Yedi bin personelin çalışma barışı ve verimliliğini ilgilendiren bu hassas değerlendirmede yaptığımız görüşmeler endişelerimizi büyük ölçüde hafifletmiş olsa da tamamen bitirmemiştir.

Velilerimizi, dolayısıyla tüm halkımızı ilgilendiren bu önemli süreçte, özellikle Mili Eğitim Müdürlüğümüzce yapılacak puanlamada adaletli olunması,İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İlyas Can’ın İlimize yapacağı en büyük hizmet olacaktır. Ehliyetsiz ,liyakatsiz ,acemi yöneticiler atanması durumunda hem çocuklarımız mağdur olacak, çalışma barışı kaybolacak, hem de tüm işler aksayacak, kaos ortamı oluşacaktır.

Türk Eğitim Sen Isparta Şubesi olarak yaptığımız görüşmelerden sonra objektif bir değerlendirme yapılacağı kanaatine sahip olduk. Umarız ,endişelerimiz yersiz olur, sıkıntıları eğitimin tüm paydaşları olarak birlikte aşarız, yargıda hakkımızı arama yoluna gitmemize lüzum kalmaz. Üstelik bu yasanın Anayasa Mahkemesinde görüşülme süreci de henüz tamamlanmamıştır.

Türk Eğitim Sen olarak yaşanan tüm problemlerin çözümü için,her platformda mücadelemizi sürdürüyor, tüm eğitim çalışanlarını da birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz”.

 

 

Bu haber 653 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...