Yağlı Pehlivan Güreşleri ilgiyle izlendi

5 Ağustos 2014 15:45

38.Geleneksel Uluborlu Yağlı Pehlivan Güreşleri Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

02 Ağustos 2014 Cumartesi günü saat 10:00’da Uluborlu er meydanında gerçekleştirilen 38.Geleneksel Uluborlu Yağlı Pehlivan Güreşlerinde yaklaşık 450 pehlivan güreş tuttu.

Müsabakaları izleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, er meydanında gazetecilere yaptığı açıklamada, Uluborlu'ya güreş eğitim merkezi yapılacağının müjdesini verdi. Uluborlu'da ata sporu güreşe gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu dile getiren Kılıç, yeni yatırım ve desteklerle güreşin farklı yerlere gelmesi için çalışmalara devam edeceklerini bildirdi.

Bakan Kılıç'a Isparta milletvekilleri Recep Özel  ve Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Valisi Vahdettin Özkan ile ilçe belediye başkanları ve protokol üyeleri eşlik etti.

18 başpehlivanın yarıştığı güreşlerde birinciliği Mustafa Kemal Karaboğa kazanırken ikinci  Ekrem Yavuz oldu. Üçüncü ve dördüncülüğü ise Ramazan Bircan ve Hasan Cengiz paylaştılar.

Kıran kırana geçen güreş müsabakalarında  ağalık için 4 isim yarıştı. Uluborlulu işadamları Ahmet Nedim Karasoy, Selim Demirelli, Mehmet Münir Tanyer ve Bülent Sarıgül arasında geçen ağalık yarışmasında yoğun iş programı nedeniyle güreşlere teşrif edemeyen ve yurt dışında bulunan Bülent Sarıgül telekonferans ile güreşlerimize bağlanarak 50.000 TL ile 2014 yılı güreş ağası oldu.

Müsabakalar sonrasında dereceye giren pehlivanlar için ödül töreni düzenlendi.

 

Bu haber 638 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...