Güreş Ağası Bülent Sarıgül Oldu

5 Ağustos 2014 15:44

Bu yıl 38.si gerçekleştirilen Geleneksel Uluborlu Yağlı Pehlivan Güreşlerinde 2014 yılı güreş ağası Uluborlulu işadamı BLS Makine Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Sarıgül oldu.

02 Ağustos 2014 Cumartesi günü yapılan Yağlı Pehlivan Güreşlerine yoğun iş programı nedeniyle yurt dışında olduğundan katılamayan Uluborlulu işadamı Bülent Sarıgül telekonferans yöntemi ile ağalık yarışmasına katıldı.

Uluborlulu dört işadamı Ahmet Nedim Karasoy, Selim Demirelli, Mehmet Münir Tanyer ve Bülent Sarıgül arasında kıran kırana geçen ağalık yarışmasında 2014 yılı güreş ağalığı 50.000 TL ile Bülent Sarıgül de kaldı. Geçmiş yıllarda ağalık yapan Ahmet Nedim Karasoy, Selim Demirelli ve Mehmet Münir Tanyer yarışmadan çekilerek ağalık yarışmasına ilk defa katılan Bülent Sarıgül’e 2014 yılı ağalığının hayırlı olmasını temenni ettiler. Böylelikle Sarıgül 2012-2013 yıllarında üst üste iki yıl güreş ağalığı yapan Mehmet Münir Tanyer’den ağalığı devraldı.

Programa telekonferans ile katılan Bülent Sarıgül’ün duygularını Belediye Başkanımız Mehmet Ünverdi aktardı. Uluborlu’ya ve ata sporumuz yağlı pehlivan güreşlerine desteklerinin her zaman devam edeceğini dile getiren Sarıgül güreşlere katılan tüm pehlivanlara başarılar dileyerek ilçe halkını selamladı.

Bu haber 852 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...