Komşu’dan Isparta’ya ‘turizm’ katkısı

9 Ekim 2012 18:44

Antalya sınırlarını aşan 49. Altın Portakal Film Festivali kapsamında Isparta’ya televizyon ve sinema yıldızı yağdı. Sinema ve Dizi Sanatçıları Isparta caddelerinde kortej geçişi gerçekleştirerek Isparta halkıyla buluştu.

2010 yılından itibaren Antalya’nın yanı sıra Isparta ve Burdur illerini de kapsayacak şekilde yapılan ve bu yıl 49’uncusu gerçekleştirilen Altın Portakal Film Festivali coşkusu dün Isparta ve Burdur’da da yaşandı. Beyaz perde ve televizyondan tanıdığımız 50’a yakın yıldız Isparta caddelerini süsledi. Korteje halkın ilgisi de büyük oldu.  Antalya’dan karayolu ile öğle saatlerinde Isparta’ya gelen sanatçı grubuna Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da eşlik etti.  Sanatçılar önce Belediye Başkanlığını ziyaret ederek burada Belediye Başkan Vekili Hasan Demir ile görüştüler. Demir, tüm sanatçılar adına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a ‘Gül’ motifli bir plaket takdim etti.

DEMİR; “ISPARTA’YA BÜYÜK KATKINIZDAN

DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Belediye Başkan Vekili Hasan  Demir, yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi komşu ilimiz Antalya’da 48 yıldır düzenlenen ve Antalya’nın ismini tüm dünyaya duyuran Altın Portakal Film Festivalinin 49’uncusu bu yıl düzenlendi ve  iki yıldır olduğu gibi bu yıl da sadece Antalya ile sınırlı kalmayıp Isparta ve Burdur illeri de bu festivale dahil edildi.  Gördüğünüz gibi bugün de festival kapsamında çok sayıda sinema ve dizi sanatçısı arkadaşımız ilimize gelmiş durumdalar. Isparta Belediyesi olarak kendilerine hoş geldiniz dedik ve biraz sonra da kendileri ile Belediyemiz önünden başlayıp, Valilik önünde sona erecek olan bir kortej geçişi gerçekleştireceğiz. Yaklaşık bir saat sürecek bu kortej geçişi ile hem sanatçılarımız Isparta halkı ile hem Isparta halkı sanatçılarımız ile buluşacak.

Ben, Antalya Altın Portakal Film Festivalinin Isparta’da da düzenlenerek ilimize büyük katkı sağlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Prof. Dr. Mustafa Akaydın’a, Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) yönetimine ve bu etkinlikte katkısı olan tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Bu sosyal ve kültürel etkinliklerimizin Isparta’ya büyük katkı sağlayacağını ve özellikle Isparta’nın tanıtımında önemli bir rol oynayacağını düşünüyorum” dedi.

AKAYDIN; “ISPARTA’DA BULUNMAKTAN

BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Prof. Dr. Mustafa Akaydın da yaptığı konuşmada, Isparta’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek; “Sayın Başkan Yusuf Ziya Günaydın’ı dün Çin’e uğurladık, kendisi burada bulunamamaktan dolayı bir hayli üzgündü. Bizim politikamız Altın Portakal’ı bölge etkinliği haline getirmekti, bu konuda da önemli başarılar sağladık” dedi.

“ISPARTA’NIN SANATÇIYA KARŞI BÜYÜK BİR SEVGİSİ VAR” 

Isparta’da çok büyük bir sanatçı sevgisi olduğunu dile getiren Akaydın, “Biz de bu sevgiyi karşılıksız bırakmadık. Sanatçılarımızla Isparta halkını kortej ile buluşturmuş olduk” şeklinde konuştu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Altın Portakal Film Festivalini Güney Batı Akdeniz Kültür Etkinliği olarak gördüklerini de sözlerine ekledi.

KAAN; “ISPARTA’YA YİNE GELİRİZ”

Sinema Sanatçısı Kartal Kaan da konuşmasında Isparta’ya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi; “Antalya Altın Portakal Film Festivaline Isparta’nın da dahil edilmesi beni gerçekten çok sevindirdi. İnşallah bundan böyle Uluslar arası yapılan bu festival Isparta’da da en iyi şekilde kutlanacak ve Isparta halkı da bu güzel kültürel etkinliğe katılacaktır” dedi.

VATANDAŞLAR’DAN SANATÇILARA BÜYÜK İLGİ

Sanatçılar ziyaretin ardından makamdan kortejin yapılacağı Belediye önüne inerek kendilerini bekleyen festival trenlerine bindiler. Sanatçılar festival treninde bekledikleri sırada hayranlarıyla sohbet etme ve bol bol fotoğraf çektirme imkanı buldular.  Kortejin başını çeken sinema sanatçısı İlyas Salman’ın start vermesiyle kortej geçidi başladı.  İki festival Trenini dolduran sanatçılar arasında sinema ve dizi sanatçıları yer aldı. Konfetilerin patlatıldığı kortejde, üçüncü kez bu kadar çok sanatçıyı bir arada görme fırsatı yakalayan Ispartalılar, sanatçılarla fotoğraf çektirebilmek için birbiriyle yarıştı. 

EN ÇOK İLGİ TECAVÜZCÜ COŞKUN’A 

Kortejde şüphesiz en çok ilgi Tecavüzcü Coşkun’a oldu. Kortejde ikinci Festival Treni’ne binen Tecavüzcü Coşkun’a özellikle gençlerin ilgisi büyük oldu. Coşkun, birlikte fotoğraf çektirme taleplerini geri çevirmezken, kameralara da ilginç görüntüler verdi. Isparta Belediyesi önünden başlayıp Mimar Sinan ve Hükümet Caddesi güzergahında devam eden kortej geçişi Valilik önündeki Cumhuriyet Meydanında sona erdi.

 

Bu haber 1022 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...