“Siyasi bir açıklama değildi”

2 Ağustos 2014 10:44

Memur Sen İl Temsilcisi, Diyanet Sen Şube Başkanı ve Mimar Sinan Camii imamı Osman Akçil, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ı destekleyecekleri açıklamasına sert tepki gösteren CHP İl Başkanı Şenol’a yanıt verdi. Açıklamanın siyasi olmadığını savunan Akçil, Cumhurbaşkanlığı makamının siyaset üstü olduğunu söyledi.

Memur Sen İl Temsilcisi, Diyanet Sen Şube Başkanı ve Mimar Sinan Camii imamı Osman Akçil, daha önce yaptığı açıklamada ilk turu 10 Ağustos’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini belirtmiş, hatta bunun nedenlerini sıralamıştı. Bu açıklamanın ardından CHP İl Başkanı Vedat Şenol, resmi bir din görevlisinin bu tür siyasi açıklama yapamayacağını belirterek, Akçil’e ‘Cübbeni çıkar ve siyaseti öyle yap” demişti. Bunun üzerine Osman Akçil, Şenol’a yanıt vererek, açıklamanın siyasi olmadığını bildirdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİYASET ÜSTÜ BİR MAKAM

Cumhurbaşkanlığı makamının siyaset üstü bir makam olduğunu belirten Akçil, şunları söyledi:

"Bizim iki yönümüz var; biri sendika başkanlığı, diğeri din görevliliğimiz. Her iki görevde üzerimize sorumluluk yükler ve bu sorumluluğu yerine getiririz. Siyasi kişilere cevap verecek duruma düşmeyiz. Fakat biz doğru bildiğimiz şeyleri de söyleriz. Yaptığımız açıklama bir siyasi açıklama değildir. O makam siyaset üstü bir makamdır. Kurumsal olarak, Memur-Sen olarak genel merkezimizin de kitlesel açıklamasıdır. Türkiye genelinde yapılan bir açıklamanın uzantısıdır bu."

Akçil, ayrıca kişisel görüşünün yaptığı açıklamayla örtüştüğünü de sözlerine ekledi.

Bu haber 653 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...