Çünür’de yeni Hububat çeşitleri tanıtıldı

23 Temmuz 2014 14:49

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce Isparta Merkez Çünür Mahallesinde yeni hububat çeşitlerinin tanıtıldığı “Tarla Günü” yapıldı. Kurulan demonstrasyon tarlasında bölgemize uygun çeşitler yetiştirilerek çiftçilere ve teknik elamanlara tanıtıldı.

Tarla gününde tanıtımı yapılan hububat çeşitlerinin özellikleri, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Kadriye Çarkçı tarafından anlatıldı.

Ziraat Yüksek Mühendisi Kadriye Çarkçı “Yaptığımız çalışmada iki arpa çeşidi (Tarm 92-İki sıralı, Kral 97 Altı sıralı), üç makarnalık buğday çeşidi (Eminbey, Kızıltan, Ç 1252) ve üç ekmeklik buğday çeşidi (Sönmez 01, Bayraktar, Tosunbey) yan yana ekilmiştir. Bu çeşitleri kendi aralarında ve bölgede yetiştirilen diğer hububat çeşitleri ile karşılaştırdık, ayrıca sertifikalı tohumluk kullanımının önemi vurgulandı” dedi.

Tarla sahibi çiftçi Mustafa Hekim “Bu çalışmadan son derece memnun kaldığını, hem kendisinin hem de köylülerinin hububat çeşitlerini yakından görme ve karşılaştırma imkânı bulduklarını” söyledi.

Tarla gününe katılan Isparta Hediye Un Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Altunbaş “Bu tür çalışmaları yakından takip ettiklerini ve destek olduklarını, diğer bölgelerde de bu çalışmaların devam etmesi gerektiğini, tarımsal sanayinin gelişmesi açısından bölgede üretilen ürünlerin kaliteli ve sanayiye uygun olması son derece önemli” dedi.

İl Müdürü Cenk Şölen’de yaptığı konuşmasın da “Çiftçilerimizin ve Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan teknik personelimizin bilgi ve tecrübelerini artırmaya yönelik çalışmalarımız devam edecektir. Bu çalışma da bunlardan bir tanesi. Bu çalışmada çeşitler arasındaki farkları bariz olarak gördük. Çiftçilerimiz, teknik personelimiz ve fabrika sahiplerimiz çeşitleri yakından incelediler." dedi.

Bu haber 646 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...