Karakavak Camii’nin demir kapıları çalındı

19 Temmuz 2014 11:12

Vatan Mahallesi’nde bulunan Karakavak Camii son dönemde serserilerin uğrak mekânı haline geldi. Dernek Başkanı Çelik, daha 3 önce tuvaletlerin demir kapılarının bu kişiler tarafından çalındığını ve yine aynı kişilerin tuvalete girerek uyuşturucu kullandıklarına şahit olduklarını ileri sürdü.

Mübarek Ramazan Ayının içinde bulunduğumuz şu günlerde Vatan Mahallesi Karakavak Camiinde duyanları hayrete düşüren olaylar yaşanmaya başlandı. Karakavak Cami Dernek Başkanı Kemal Çelik, artık çaresiz kaldıkları için yaşadıklarını gündeme taşımaya karar verdiklerini ve bu konuda Vali Vahdettin Özkan’ın devreye girerek kendilerine yardım etmelerini istedi.

‘’ÖNCE TUVALETLERİN DEMİR KAPILARINI ÇALDILAR’’

Gazetemiz muhabirini camiye götüren ve olayları yerinde anlatan Çelik, ‘’3 gün önce tuvaletlerin demir kapılarının olmadığını fark ettik. Polise başvurduk. Onlar da yapacak bir şey yok dediler. Kimin çaldığını bilmiyoruz. Sonuçta bir şey çıkmadı. 5-6 sefer camide hırsızlık oldu. Caminin içinde demir para kumbarası vardı. Onu birkaç kez patlattılar. Kilitli olduğu için içinde para olup olmadığını bilmiyoruz. 10 liraya kilidini yaptırıyoruz içinden para almadan tekrar kırılıyor. O hizmeti de kaldırmak zorunda kaldık’’ dedi.

‘’TUVALETTE UYUŞTURUCU KULLANIYORLAR’’

Öte yandan yaşanılanların bununla kalmadığını artık caminin tuvaletlerinde uyuşturucu da kullanmaya başladıklarını ileri süren Çelik, ‘’Namaz vaktine kadar cemaat kolay kolay gelmiyor. Geliyorlar, tuvalette abdest almak istiyorlar. Ama tuvaletlerde birileri oluyor. Kapıyı çalıyorlar, meşgul deniyor. Sorduğun zaman ‘burası Allah’ın evi, Allah’ın evine de mi gelemeyeceğiz, burası tapulu malınız mı?’ diyorlar. Yoğunluk olarak 15-20 yaş arası gençler  geliyor. Birkaç kez müdahale ettim. Daha da ileri gitsek darp edecekler. O yüzden karışamıyoruz.

‘’CAMİYE GELEN CEMAATİN SAYISI AZALDI!’’

Son zamanlarda cemaatten sigara ve sigara paketi istemeye başladılar. Paketin içini boşaltıp, tuvalete giriyorlar. Orada paketin içine bir şeyler koyup, çekiyorlar. Cemaat çok tedirgin. Kesinlikle camiye tek başına gelemiyorlar. Cemaatimiz ağırlıklı olarak 65 yaş üstü vatandaşlardan oluşuyor. O yüzden birkaç kişi birleşerek camiye gelebiliyorlar. Çünkü korkuyorlar. Akşam namazından sonra ve hafta sonları cami avlusu kontrolden çıkıyor.

Bu gençlerin yüzde 80’i Vatan Mahallesi’nden değil. Ama bu mahalleden de var. Sayın Valimiz ve Emniyet Müdürümüzden buranın kenar mahalle olması nedeniyle biraz daha özen göstermelerini istiyoruz. Devriye arabasının buradan geçmesi yeterli değil. Cami avlularına inip kontrol etmeleri gerekiyor’’ şeklinde konuştu. 

Bu haber 895 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...