"TSO´nun ağzından ITKM´ye yönelik tek kelam duymadık"

18 Temmuz 2014 18:35

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Isparta'nın kanayan yarası Isparta Ticaret Kültür Merkezi konusunda tek kelime etmeyen ITSO'yu eleştirdi. Zabun, ‘’Şehrin merkezindeki ITKM gibi atıl kalan bir konu onları hiç ilgilendirmiyor mu?’’ diye sordu.

AK Parti Milletvekili Recep Özel'in Dereboğazı yolu konusunda kazma kürek eylemi yapanların ITKM konusunda aynı tepkiyi göstermemesine yönelik tepkisinin ardından, benzer açıklama İl Başkanı Osman Zabun'dan geldi. Zabun, ITKM'ye yönelik sesi çıkmayan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nı eleştirdi.

‘’DEREBOĞAZI VE EXPO 2016 TELAŞI İÇİNDE

OLANLAR DİBİNDEKİ SORUNU GÖRMÜYORLAR MI?’’

Gazetecilere açıklamada bulunan Zabun, ‘’Biz zaten seçimden önce defalarca ifade ettik. Sayın Günaydın’ın ITKM ile ilgili adım atma, fiilen çalışma veya bu projeyi bitirmek adına ciddi yaklaşımını olmadığını söyledik. Maalesef o süreci yaşıyoruz. Burada Sayın vekilin de ifade ettiği gibi Isparta'nın aktörlerinin bu konu üzerinde durması ve toplum baskısını da artık yapması gerekiyor. Isparta'nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarının yapılması gerekiyor. Ticaret Odası'nın ve diğer unsurların yapması gerekiyor. Ticaret odamız her defasında Dereboğazı ile yatıp Dereboğazı ile kalkıyor. Dereboğazı ile ilgili sürecin tamamlandığı iki etabın yapım ihalesinin gerçekleştiği bir etabın da proje ihalesinin sürdüğünü defalarca söyledik. Önce Dereboğazı, Dereboğazı diyorlardı. Şimdi 2016 EXPO'ya yetişsin kaygısı ve telaşı içindeler. Bu kadar Dereboğazı ile ilgilendikleri kadar şehrin merkezindeki ITKM hiç onları ilgilendirmiyor mu? Şehrin merkezindeki esnafa girişimci tüccarın iş yeri sıkıntısı onları ilgilendirmiyor mu? Şehrin merkezinde ITKM gibi atıl kalan bir konu onları hiç ilgilendirmiyor mu? Maalesef Ticaret Odamızın ağzından ITKM ile ilgili, tek kelam laf duyamadık" diye konuştu.   

 

 

 

Bu haber 704 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...