TED Koleji Öğrencilerine HAYAL ÜSTÜ OKUL

18 Temmuz 2014 18:17

Türkiye’nin en modern okulu olma özelliğini taşıyan TED Isparta Koleji yeni eğitim-öğretim yılına hazır hale getirilecek. Daha inşaat halinde olmasına rağmen özellikleriyle öğrencilerin hayallerini süsleyen kolej, Türk eğitim camiasına da  örnek olacak.

Türkiye’nin ünlü eğitim kurumlarından biri olan Türk Eğitim Derneği bünyesinde yer alan Isparta TED Koleji, geçtiğimiz yıllarda Sümerbank’ın atıl binalarında hizmet veriyordu. Mülkiyeti SDÜ’e ait olan ve Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu tarafından tahliye edilmesini istemesi üzerine Kolej Yönetimi yeni yer arayışına girmişti. TED Koleji Eğirdir yolunda 40 dönümlük  alanda Türkiye’nin en modern okulunu kuruyor. 20 bin m2lik inşaat 900 öğrenci kapasitesine sahip.

İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSE OLACAK

Öte yandan kampus içinde 12 derslikli İlkokul, 12 derslikli ortaokul ve 12 derslikli lise bulunacak. Kampusta ayrıca; spor salonu, açık sahalar, yüzme havuzu, 400 kişi kapasiteli oditoryum (dinlenme Salonu), 2 kütüphane, fizik, kimya, biyoloji ve sosyal laboratuarlar yer alacak.

BAŞARILI ÖĞRENCİLER UNUTULMAYACAK

Bu arada başarılı öğrencilere 6. sınıftan üniversiteyi bitirinceye kadar tam eğitim bursu verilecek. 30 milyon TL’ye yeniden inşa edilecek olan TED Koleji, 2014-2015 öğretim yılına hazır edilecek. 

Bu haber 968 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...