‘’Davraz’da 3 değil 300 takım bile kalır’’

17 Temmuz 2014 18:58

Vali Vahdettin Özkan, Davraz’ın spor turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve altyapının daha da iyileştirilmesi için oradaki sektörün dinlenmesi gerektiğini vurguladı. Özkan, ‘’Şartları iyileştirirsek 3 takım değil 300 takımın bile kalabileceği yönünde bir kanaat var. Ben de buna inanıyorum’’ dedi.

Vali Vahdettin Özkan, yaz aylarında sporcu kamp merkezi haline gelen Davraz’ı alanında lider yapmak için harekete geçti. Geçtiğimiz günlerde Davraz’a gittiğini ve 2-3 süper lig takımının burada kamp yaptığını öğrendiğini bildiren Özkan, ‘’Oradaki sektörü dinlemek, oranın özellikle spor turizmi açısından I. Lig takımlarının fazlaca kalması için altyapının iyileştirilmesi halinde 3 takım değil 300 takımın bile kalabileceği yönünde bir kanaat var. Ben de buna inanıyorum. Bu alanda bizim kurumlarımız burayla ilgili projeler yapıp, bunları yatırım programına koyması gerekir’’ dedi.

‘’İYİ PROJE KESİNLİKLE PARAYLA BULUŞUR’’

Öte yandan iyi bir projenin kesinlikle parayla buluşacağını ifade eden Özkan, ‘’İyi ve yerinde anlatılan bir proje mutlaka parayla buluşur. Hatta Ankara’dan sadece bakanlıklar değil, değişik kuruluşlar, federasyonlar, Avrupa Birliği çevrelerinin finansal odakları onlar bile illerde kendilerine uygun projeler arıyorlar. Dolayısıyla bu tür kuruluşlarının ellerindeki parasal meblağ ve harcamak istediği alanların iyi tespit edilmesi, bunların içinde ilimizin ihtiyacı olanların iyi belirlenmesi ve bunlar üzerinde bütün birimlerin yoğunlaşması gerekiyor’’ diye konuştu.

İL VE İLÇELERDE DEPREM KONTEYNERLERİNİN YERLERİ BELLİ OLDU

Bu arada Özkan her beldede her ilçede ve il merkezinde tüm yerleşim yerlerinde olağanüstü deprem durumunda ‘’Alternatif yerleşim yeri neresi olmalı?’’ sorusuna da yanıt bulduklarını belirterek, ‘’Sadece rapor ve şekillerini bitirdik. Bununla ilgili ‘Altyapısı nasıl olacak?’ bunları geliştireceğiz’’ şeklinde konuştu. 

Bu haber 679 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...