Bankadan ödersen rahatsın vezneden ödersen yandın!

16 Temmuz 2014 15:59

AKEDAŞ ile sözleşme imzalamayan tüketiciler, vezneye gidince büyük şok yaşadı. Sözleşmeyi imzalamayan ve faturanın son ödeme gününde vezneye giden vatandaşların elektrikleri kesildi ve ayrıca açma parası alındı. Otomatik ödeme talimatı veren ya da faturayı bankadan yatıranlar ise böyle bir sorun yaşamıyor.

Elektrik dağıtım işini alan AKEDAŞ ile tüketiciler arasındaki sorunlar bitmek bilmiyor. Elektrik işi özelleştikten sonra vatandaşlar şirket ile büyük sorunlar yaşamaya başladı. Öyle ki elektrikle ilgili sorunların gündeme taşınmasını isteyen halk gazetemizin kapısını arşınlamaya başladı. Son olarak tüketiciler ile AKEDAŞ arasında imzalanması gereken sözleşme konusu gündeme geldi. AKEDAŞ yetkilileri daha önce sözleşmenin yasal olduğunu ve her elektrik kullanan ve faturası 135 TL’yi geçmeyen tüketicilerin imzalaması gerektiğini bildirmişti.

İMZALAMAYANLAR VEZNEYE GİDİNCE BÜYÜK ŞOK YAŞADI!

AKEDAŞ yetkililerinin “Sözleşmeyi imzalayın” çağrısı yapmasına rağmen sözleşmeyi imzalamayan ve elektrik faturasını vezneden yatırmak isteyen vatandaşlar büyük şok yaşadı. Edinilen bilgilere göre faturasını yatırmak için vezneye giden ve sözleşmeyi imzalamayan vatandaşların önce elektriği kesiliyor, ardından da açma parası alınıyor.

BANKADAN YATIRANLAR DA BÖYLE BİR SORUN YOK

Öte yandan yine edinilen bilgile göre faturasına otomatik ödeme talimatı verenler ya da bankadan direkt yatıranlar ise böyle bir sorunla karşılaşmıyor. Yaşanılan sınıktı ise iki arkadaşın sohbeti sırasında ortaya çıktı. Biri bankadan yatırırken diğeri vezneden yatırıyor ve sorun ortaya çıkıyor. Kamuoyuna jet hızıyla yayılan bilgi sonrası vatandaşlar ne yapacağını bilemez hale gelmiş durumda.

 

Bu haber 999 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...