“Hem kentliye hem de turistlere hitap edecek yeni turizm projesi başlatılmalı”

16 Temmuz 2014 15:57

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir, Zambaklı Vadisi'nden başlayıp Darıderesi Göleti üzerinde son bulacak rekreasyon alanlarının entegrasyonun yapılması gerektiğini söyledi. Özdemir, “Hem kentliye hem de çevre illere hitap edecek bir turizm projesinin başlatılması gerekiyor” dedi.

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi ve Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir, Isparta ve çevresinde az tanınan rekreasyon (eğlendinlen) alanlarını gündeme getirdi. Isparta'nın turistik açıdan oldukça zengin bir coğrafyaya sahip olduğunu ve çevre illeri kıskandırdığını belirten Özdemir, buna rağmen merkezde bulunan rekreasyon alanlarının çok az tanındığını ileri sürdü. Özdemir, “Gökçay mesirelik alanı üst kısmından bakan, Zambaklı Vadisi olarak adlandırılan, Kirazlıdere’yi de içine alarak başlayan Kent Ormanı, Sidre Tepesi, Öküzbattı, Ayazma istikameti olarak devam eden ve Darıderesi Göleti üzerinde son bulacak olan rekreasyon alanlarının entegrasyonu yapılmalıdır. Hem kentliye hem de çevre illere hitap edecek bir turizm projesinin başlatılması gerekmektedir” dedi.

BİSİKLET YOLU

HAYVANAT BAHÇESİ

Yazın ve kışın ayrı güzelliklere sahip olan bu güzergâhların, her metrekaresinde Isparta manzarasının görsel olarak ön planlara çıktığını, yapılacak uygulamalarla zihinlerden çıkamayacağını aktaran Özdemir, “Yıllardır hayalini kurduğumuz, zaman zaman giderek çalışmalar yaptığımız bu güzergâhlarda kamu ile ilgili zor görünmeyen sorunlar yaşamaktayız. Bir koşu pisti, bir bisiklet yolu, bir hayvanat bahçesi düşüncelerimizi uygulamak için İl Özel İdaresi, Belediye Başkanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve SDÜ’nün işbirliğinin projenin uygulanmasında ciddi katkılar sunacağı düşünülmektedir” diye konuştu.

 

Bu haber 676 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...