‘’Mania Planı Isparta’yla yatırımcı arasına duvar ördü’’

14 Temmuz 2014 14:01

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, mania planı yüzünden Isparta’ya gelecek yatırımların bir bir kaçtığını söyledi. Uluslararası bir havacılık uygulaması olan Mania Planı’nın yatırımlara mani olmasına mana veremediklerini belirten Başdeğirmen, ‘’Herkes, Isparta’nın mutlak surette Genişleme Alanını kullanmaya ihtiyacı olduğunu anlamalı’’ dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Süleyman Demirel OSB’de 2 Milyon 500 Bin m2 Genişleme Alanı bulunduğunu söyledi. Ancak Uluslararası bir havacılık uygulaması olan Mania Planı nedeniyle bu alanı faaliyete geçiremediklerini ve her gün bir yatırımcı kaçırdıklarını bildirdi.

YATIRIM TEKLİFLERİ GELİYOR YER

OLMADIĞI İÇİN KARŞILANAMIYOR

Organize Sanayi Bölgesi’nde artık boş parsel kalmadığını yatırım için 100 bin, 200 bin m2 arsa talep edilmesine karşın yer gösteremediklerini ve yatırımcının geri gittiğini ifade eden Başdeğirmen, ‘’Oysa OSB’de tescilli 3 adet Genişleme Alanı var. 3’ü de Mania Planı nedeniyle ruhsatlandırılamıyor. Biz Mania’nın yatırımlarımıza mani olmasına mana veremiyoruz. Herkes şunu anlamalı; Isparta’nın mutlak surette Genişleme Alanı’nı kullanmaya ihtiyacı var. Burası tahsisli, lisanslı. Ruhsat çıksa, nefes alacağız. Yatırımların yolu açılacak. Kalkınma sağlanacak. Ekonomide büyüme olacak. Bu Mania Planı’nı Isparta olarak aşmak zorundayız. Bu anlamda her kanaldan çalışıyoruz’’ diye konuştu.

BOZANÖNÜ OVASI’NDA BİR ALAN

KÜÇÜK SANAYİ İÇİN AÇILMALIDIR

Öte yandan Başdeğirmen, ‘’ Bozanönü Ovası’nda küçük sanayi için yeni bir alan açılması

gerektiğini de söyledi. Gönen, Keçiborlu, Kuleönü Kasabası Belediye Başkanları’nın ‘Yol Üstü Ticaret Alan’ çalışması yapmaya başladıklarını kaydeden Başdeğirmen, ‘’Bu çok önemli bir gelişme. Önemli bir vizyondur. Geleceği okumadır. Şimdiden yatırıma hazırlanmadır. Bu vizyonu çizdikleri için Belediye Başkanlıkları nezdinde tüm birimlerine teşekkür ederim” şkelinde konuştu.

Bu haber 711 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...