Tıraş ve saç kesimi zamlandı

14 Temmuz 2014 14:00

Isparta’da erkek berberi ve bayan kuaförü ücretlerine zam geldi. Erkek tıraşı 12,5 liradan 17,5 liraya, bayan saç kesim ise 20 liradan 25 liraya çıktı. Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Çelik, yapılan zam için esnaf ve vatandaşı düşündüklerini bildirdi. Çelik, esnafa da seslenerek, “Emeğinizin karşılığını alın” dedi.

En son 2011 yılının Haziran ayında zamlanan berber ve kuaför ücretleri aradan geçen 3 yılın sonunda tekrar artış gösterdi. Isparta Berberler ve Kuaförler Odası, 10 Haziran 2014 tarihinden itibaren geçerli olan yeni tarifeyi belirledi.

VATANDAŞI VE ESNAFI DÜŞÜNEREK ARTIŞ YAPTIK

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Çelik, elektrik, su, doğalgaz ve dükkan kiralarındaki artışların ardından 3 yılın sonunda üyelerden gelen talepler üzerine berber, kuaför ve güzellik salonlarındaki tarife ücretlerine zam yaptıklarını bildirdi. Çelik,  şunları söyledi: “Isparta’da yaşayan vatandaşlarımızı düşünerek artış yaptık. Yaptığımız artışlar kendimizi kurtarır bir artış değil. Saç tıraşı 12,5 lira iken esnafımız hiçbir zaman bu tarifeyi almıyordu. Hakkımız olan rakamlar belirliyken hata biz esnaflarda.

3 YILDA YAPILAN ARTIŞ O YÜZDEN FAZLA DEĞİL

Esnaf ve vatandaşlarımız olarak birbirimize bağlıyız. Tostçu tostu gerçek fiyatına satsa, berber gerçek fiyatını uygulasa, bir ayakkabı almaya gittiğimizde pazarlık etmeyiz. Kimse hakkını alamadığı için pazarlık çok fazla. Onun için bu 3 yılda yapılan bir artış. O yüzden artış çok fazla değil.

EMEĞİNİZİN KARŞILIĞINI İSTEYİN

Belirlenen fiyat tarifesinin uygulanması esnafımızda sıkıntı oluyor. Bu tarifenin uygulanması gerekiyor. Esnafımızın yanına gidip sohbet ettiğimizde ‘vergileri, Bağkur’u ödeyemedim’ diyorlar. Biz hakkımız olan şeyi alırsak, alışveriş ettiğimiz yerde de hakkı olanı veririz. Hiçbir ödememizde sıkıntılarımız var. Kimseye muhtaç olmadan yaşar gideriz. Örneğin saç sakal ve yıkama 30 liranın üzerindeyken, sen bunları 10 liraya yaparsan, sen ne vergi ödeyebilirsin, ne Bağkur’u ne de elektrik ücretini ödeyebilirsin. Böyle yaparsan kimseye dert yanmaman gerekiyor.Emeğimizin karşılığını alırsak bunun değerini  bildiğimiz için karşı tarafla da pazarlık yapmadan emeğin karşılığını veririz. Esnafımıza sesleniyorum emeğinizin karşılığını isteyin. “

İŞTE YENİ FİYAT TARİFESİ

Öte yandan yeni fiyat tarifesiyle daha önce 12,5 lira olan erkek saç kesimi 17,5 liraya, sakal tıraşı 7,5 liradan 10 liraya, saç-sakal tıraşı 20 liradan 25 liraya çıktı. Bayan kuaförleri için ise saç kesimi 20 liradan 25 liraya, fön çekme 17 liradan 20 liraya, saç boyama kısa 60 liradan 75 liraya çıktı.

 

Bu haber 882 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...