ÜCRETSİZ PARK YAŞAMI İŞKENCEYE ÇEVİRİYOR!…

11 Temmuz 2014 19:09

Ücretli otopark döneminin Isparta’da sona ermesinin ardından cadde ve sokaklar arabalardan geçilmez hale geldi. Zaten yolu olmayan Isparta’da çoğu caddelerde çift sıra parklar yapılıyor. Bu durumun en ağır yaşandığı bölgelerden biri ise Cumhuriyet Caddesi ve ITKM otoparkının bulunduğu alan.

Türkiye İstatistik Kurum verilerine göre Isparta’da her 3 kişiden birine araç düşüyor. Ülke genelinde birçok ili bu anlamda geride bırakarak rekora doğru koşan Isparta’da artık hayat çekilmez bir hal almış durumda.

ISPARTA’DA ARAÇ SAYISI AMERİKA NORMLARINDA

Ülkenin en küçük illerinden biri olan Isparta’da bu denli araç yoğunluğu günlük hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Zaten kısıtlı yolu olan ve en küçük sokağı bile trafiğe açık olan Isparta’da araç yoğunluğunun giderek artması şehirde yaşamını sürdürenleri  kara kara düşündürmeye başladı.

ARAÇLARIN ÇARŞIDAKİ YOĞUNLUĞU ÜCRETSİZ

OTOPARKLARDAN KAYNAKLANIYOR

Araç yoğunluğunun en çok yaşandığı bölgelerde ise karşımıza ilginç bir manzara çıkıyor. Ücretsiz otoparklarda sınırlı sayıda araç bulunurken ücretsiz park yapılabilen alanlarda ise bırakın aracı insan bile kımıldayamaz hale geldi. Sebebi ise park alanlarının ücretsiz olması.

200 M’DEN BİLE ARAÇ GETİRİLİYOR

Ücretsiz park alanlarının bu denli çok olması beraberinde trafik yoğunluğunu da getiriyor. Öyle ki aracı olan birisi eviyle işi arasında200 mdahi olsa ücretsiz park alanı nedeniyle yürümek ya da bisiklet kullanmak yerine aracıyla işine gelip gidiyor. Hal böyle olunca cadde ve sokaklar araçlardan geçilmiyor.

EN BARİZ ÖRNEĞİ CUMHURİYET CADDESİ

Bu sıkıntının yaşandığı caddelerden biri Cumhuriyet Caddesi. Özellikle ITKM’nin bulunduğu alanda yüzlerce araç park edilmiş vaziyette sabahtan akşama kadar hatta çoğu zaman geceleri de buralarda duruyor. Sebebi ise evi ile işi arasındaki kısa mesafe nedeniyle yürümek yerine araçların bu bölgeye park edilmesi. Bu durumdan ise en çok esnaf muzdarip.

ESNAF KIZIYOR AMA KENDİ PARK EDİYOR

Burada yaşanan en ilginç durum ise çoğu ücretsiz park alanındaki aracın esnaflara ait olması. Araçlarını kısa süreli de olsa park edecek alan bulamadıkları için müşteri kaybettiklerini ve iş yapamıyoruz diye sitem eden esnafların çoğu kendi kuyularını kazdıklarını fark etmeyip şikayetçi oluyorlar. İspatı ise sabahın erken saatlerinde bile bu bölgeye gidildiğinde araç yoğunluğu yaşanması. Dükkânların erken saatte açan esnaflar araçlarını ücretsiz park alanına park ediyor. Buna evi ile işi arasında200 m. olanlar da dahil. Hal böyle olunca özellikle pazar alışverişi yapmak üzere bu caddeyi tercih eden vatandaşların park yeri bulamadığı için başka bölgelerden alışveriş yapmasına neden oluyor.

BİRİ BU İŞE EL ATMALI

Sıkıntı gün geçtikçe artarak devam ediyor. Elimize geçen verilerden de anlaşılacağı üzere birkaç yıl içinde Isparta İstanbul’u aratmayacak düzeye gelecek. Şimdi vatandaş çaresizce bu durumu birinin el atmasını bekliyor.

 

Bu haber 751 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...