Milas Mesireliğinin artık sahibi var

11 Temmuz 2014 19:07

Sahipsizliği nedeniyle sık sık gündeme gelen Milas Mesireliği İl Genel Meclisi kararıyla Yakaören Muhtarlığına bedelsiz olarak devredildi. Muhtarlık, planlama çalışmaları tamamlanıncaya kadar her türlü bakım-onarım işletme gibi giderleri karşılayacak.

İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir’in sahipsiz kalan Milas Mesirelik alanıyla ilgili olarak verdiği önerge Gençlik Spor ve Turizm Komisyonu ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından değerlendirilerek rapor olarak sunuldu. Hazırlanan raporda Milas Mesirelik alanının hazırlanan Milli Parklar ve İl Özel İdaresinin Çevre Düzeni Planı tamamlanıncaya kadar Yakaören Muhtarlığına bedelsiz devrilmesine karar verildi. Milas Mesirelik alanının söz konusu planlama çalışmaları tamamlanıncaya kadar her türlü bakım-onarım  işletme gibi. giderleri de Yakaören Muhtarlığı tarafından karşılanacak.

İŞTE KOMİSYON RAPORU

Komisyon raporu şu şekilde: “İl Genel Meclisinin 2014 yılı Haziran ayı toplantısının 05/06/2014 tarihli IV. birleşiminde komisyonlarımızca havale edilen, İlimiz sınırlarında bulunan Yakaören köyüne ait Milas Mesireliğinde Milli Parklar ve İl Özel İdaresinin Çevre Düzeni Planı adı altında bir çalışma yaptığının bilindiği, bu çalışmanın 2 yıl devam ettiği, yapılan ön çalışmalar ışığında projenin daha ne zaman biteceğinin bilinmediği, yaz mevsiminin gelmesi ve Milas gibi önemli bir mesirelik alanımızın bu denli sahipsiz kalmasına da gönlümüzün razı gelmediği, bu alanımıza sahip çıkılmadığı takdirde ilgisi olmayan şahısların özellikle hafta sonları kendi kafalarına göre sahip çıkma isteklerinin vatandaşımız arasında huzursuzluk çıkardığı, bölgenin bizim bölgemiz olması sebebiyle, zamanında iyi olacak diye, kamu yararı projeler yapılacak diye bağışladığımız nadide yerlerimizin bu denli sahipsiz bırakılmasının bizleri derinden yaraladığı, Yakaören Köyü Muhtarlığınca, resmi kurumların bu uygulamak istedikleri projeler tamamlanıncaya kadar, her türlü bakımı yapılarak mesireliğe sahip çıkmak istedikleri, bu nedenle konunun araştırılması hususunda İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir tarafından İl Genel Meclis Başkanlığına sunulan, 02.06.2014 tarihli önerge ile ilgili olarak komisyonlarımızca yapılan inceleme neticesinde;

İlimiz Yakaören köyü sınırları içerisinde bulunan Milas Mesireliğinde halen koruma amaçlı imar planı çalışmalarının devam ettiği  ve bu çalışmanın uzun bir süreç alabileceği, yaz mevsiminin gelmesi ile  bu alanın sahipsiz kaldığı, tespit edilmiştir.

Bu nedenle İlimiz Yakaören köyü sınırları içerisinde bulunan ait olmak üzere Yakaören köyü muhtarlığına bedelsiz olarak tahsis edilmesi komisyonlarımızca uygun mütalaa edilmiştir.”

Komisyon raporu İl Genel Meclisinin dükü oturumunda okunarak oylandı. Yapılan oylamada komisyon raporu kabul edildi.

 

 

Bu haber 915 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...