“Mağduriyetiniz giderilecek”

8 Ekim 2012 19:13

Ak Parti Milletvekili Recep Özel, İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Sütçüler ilçesinin Hacıahmetler Köyün'de çıkan yangın bölgesini ziyaret etti. 12 evin kül olduğun yangın bölgesinde incelemelerde bulanan Milletvekili Özel, mağduriyetlerin giderileceğini konusunda söz verdi.

Ormanlık alanda bulunan Hacıahmet’ler Köyü’nde çıkan büyük yangında 12 ev tamamen yanmıştı. Milletvekili Recep Özel, devletin şeekat elinin ise geç geldiğini belirterek, yetkililer burada bir takım çalışmalar yaptı ama. Tabiî ki tam anlamıyla yerine geldiğini söylemek mümkün değildir dedi.

Milletvekili Özel, facianın yaşanmış olduğu Hacıahmetlerde vatandaş ile bir araya gelerek, mağduriyetlerin giderilmesi için kısa sürede çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Özel açıklamasında ise; “Burada 12 tane evimizin yandığına şahit olduk. Yangın geçen hafta oldu fakat biz meclis çalışmaları olunca biraz geciktik. Yetkililer burada bir takım çalışmalar yaptı ama. Tabiî ki tam anlamıyla yerine geldiğini söylemek mümkün değildir. Çünkü burada büyük bir mağduriyet var. 12 tane ev hiç kullanılamaz hale gelmiş. Eşya dahi hepsi yanmış. Ama evleri yanan vatandaşlarımız biz buradan gitmek istemiyoruz diye bir talepleri var. Evini tekrar yapabilecek bir kaynağa da sahip değiller. Bu köyde yaşamın tekrar sürdürülebilmesi için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Muhtarımıza ve vatandaşlarımıza takipçisi olacağımızın tahaahütünde bulunduk. Buradaki eksikliklerden dolayı devletin şevkat elinin biraz geç gelmesinden dolayı özür diledik. Daha öncede burada yapılması gereken bir takım işlemler vardı. En kısa zamanda oradaki görüntüyü kaldırmak. Kendilerine yakışır şekilde içinde yeni eşyalarıyla birlikte tabiî ki katkı yapacak vatandaşlarımızda olacaktır. Burayı yaşanılabilir bir hale getirmek istiyoruz. O kadar güzel bir yer ki. Kendileri buradan hiç ayrılmak istemiyorlar. Burada masa başından başka bir yere getirmek, götürmek kolay olabilir ama nerede mutlu olabilecekler ise o imkanları da onlara sunmak bizim görevimiz.

Devletin burada imkanları geniştir. Fakir ve fukara zorda kalanlara gerek vakıfın gerekli yerlerde imkanlar gerçekten şu son dönemlerde yeterince var. Yeter ki bunları dert edinen idarecilerimiz netice almak istesinler. Bana telefonla bilgi geldi. Gelip görmesek masa başında göründüğü gibi değil bu işler. Gelip görmek gerekiyor. İnşallah burada Türkiye Cumhuriyeti devletine yakışan bir şekilde vatandaşlara yardım edilir. Vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun. Allah başka bir facia daha yaşatmasın. Ormanlık alan burası çok güzel bir yer. Şans eseri içerisinde kurtulan evlerde var. Allah’tan can kaybımız yok. O sevindirici tarafıdır. Yaralı sarmak hepimizin görevidir” diye konuştu.

Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu ise, yangın bölgesinde yapılan incelemelerde çok ciddi sıkıntılar var. Yangın esnasında devlet işbirliği ile yapılan çalışmalarda facia önlendi. Burada ki tablo gerçekten içimize acıdan bir tablo. Vatandaşımızın psikolojisi bozulmuş durumda. Ama değerli vekilimizin ziyaretleri ile oradaki açıklamalarıyla mağduriyet önlenecek. Bunlar yapıldığı taktirde acılar tekrar sarılacak. İl Özel İdaresinin ve Devlet Su İşleri’nin yapacağı çalışma ile bu enkaz giderilebilir. Sayın Vekilimiz kaynak konusunda katkı sağlayacağını söyledi. Bizi de bu memnun ediyor” dedi. 

Bu haber 868 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...