“Bizim için en büyük tehlike yazlıkçılar”

9 Temmuz 2014 18:43

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Çatı adayları İhsanoğlu’nu bekleyen en büyük tehlikenin yazlıkçılar olduğunu ileri sürdü. Şenol, “Tatile çıkanların çoğu ya MHP’li ya CHP’li. Bu kişiler gittikleri yere oylarını götürmez ve oy kullanmazlarsa bizi büyük sıkıntılar bekliyor” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim süreci Ramazan ayıyla birlikte başladı. Cumhurbaşkanı adayları bu kapsamda seçim turlarına başlarken yerelde de partiler yoğun çalışma programına girdi. Şimdi partilerin İl Başkanları seçimde destekleri adayın kazanması için büyük uğraş veriyor. Öyle ki ince hesaplar bile yapmış durumda.

“YAZLIKÇILAR BİZİ KORKUTUYOR!”

CHP İl Başkanı Vedat Şenol’un son yorumu bu ince hesaplara örnek gösterilecek cinsten. Şenol, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ramazan ayının yeni bitmesiyle birlikte tatile çıkanların sayısında ciddi bir artışın yaşanacağını ve yine tatile çıkanların çoğunun ya CHP’li ya da MHP’li olduğunu ileri sürdü. Bu anlamda yazlıkçıların tatil rehavetine kapılarak oy kullanmak istememeleri nedeniyle CHP ve MHP’nin içinde bulunduğu 5 partinin desteklediği çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu sıkıntıya sokabileceğini iddia eden Şenol, “Tek engelimiz var; Yaz tatiline gidenler. Bu kesimler genellikle CHP, MHP, DP’li kesimler. İnsanlar bunun ciddiyetine varıyorlar. İnsanlar nasılsa şu aday kazanacak tatilimi yaparım, ensemi yaparım havasında. Tatile gidenler oylarını da götürüp kullanırlarsa sıkıntı yok. Ama kullanmazlarsa en büyük tehlike budur” dedi.

“BAŞBAKANIN GÖREVİNDEN AYRILMADAN SEÇİM

ÇALIŞMALARI YAPMASI GAYRİMEŞRUDUR”

Öte yandan AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan’ın seçime istifa ederek girmesi gerektiğini savunan Şenol, “Cumhurbaşkanlığı seçimine Başbakanın, Başbakan olarak girmesi Anayasal bir suç. Ayrıca Başbakan Erdoğan, kamu imkanlarını en çok kullanan kişi. Bir seçime giriliyorsa herkesin aynı şartlarda girmesi lazım. Başbakan 10-0 önde giriyor. Başbakan şuanda devletin gücünü, Valisini, polisini kullanıyor. Eğer eşit şartlarda yarışsın, devletin zırhı kalkınca etrafında kimse kalmayacak” diye konuştu.

“EĞER BAŞKOMUTAN OLSUN TÜRKİYE’Yİ KESİN SAVAŞA SOKAR!”

Diğer taraftan Erdoğan bir mitinginde Başkomutan olacağını söylediğini ileri süren Şenol, “Eğer Başkomutan olsun Türkiye’yi kesin savaşa sokar” dedi.

“EKLEMEDDİN BEY İLK TURDA SEÇİMİ ALIR”

Bu arada Eklemeddin İhsanoğlu’nun AKP’den en az yüzde 10 oy alacağına ve Recep Tayyip Erdoğan’ın da oyunun yüzde 40’ın altında olduğunu ileri süren Şenol, “Ben ilk turda Ekmeleddin Beyin kazanacağına inanıyorum. Şuanda toplumda iki algı var. Birincisi Erdoğan devlet başkanlığı dolayısıyla diktatörlüğe götürecek. İkincisi Ekmeleddin Bey kazanırsa diktatörlüğe geçişe engel olacak ve Cumhurbaşkanlığının parlamenter sistemin bir parçası olduğunu gösterecek. Bunu da kendisi açıklıkla söyledi” şeklinde konuştu.

Bu haber 596 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...