Gelendost, Elmasını tescillettirmek için TPE’ne başvurdu

8 Ekim 2012 19:02

Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak, Isparta’da en fazla elma üreten  ilçe olduklarını belirterek; “Elmamızın Patentini tescillettireceğiz. Bu konuda  Türk Patent Enstitüsü’ne yaptığımız başvuru son aşamaya geldi” dedi.

Sözkonusu başvurularının ilgili kurum tarafından kısa zamanda sonuçlandırılacağına inandığını ve Tescil Belgesini de alıp Gelendost Elmasını Ülkemize ve tüm duyurmaya devam edeceklerini ifade eden Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak, coğrafi işaretler içinde şuanda tek ismin Gelendost Elması olduğunu vurguladı.

Gelendost Belediyesi; Elmanın kalite olma yolunda çalışmalarını hızla devam ettiriyor. Gerek Uluslar arası fuarlar olsun gerek kültür ve turizm fuarlarında Gelendost Elması’nı ve Gelendost’un tanıtım atağı yapan Belediye Başkan Halik Kıyak, yaklaşık 6 ay önce Türk Patent Enstitüsü’ne başvurduklarını ve son aşamaya gelindiğini söyledi.

“İKİ TÜR ELMA İÇİN TESCİL İSTİYORUZ”

Başkan Kıyak, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Gelendost Elması olarak iki tür de başvurumuzu yaptık. Bu türler Gelendost Golden Delicius Elma ve Golden Starking Delicius Elma türleri idi. Bu tür elmalarımızın gerekli laboratuarlarda içerisinde bulunan ve insan sağlığı için önemli olan minareleri ve vitaminleri analiz yaptırdık.Ve Üniversitelerimizin bu konu hakkında yaptıkları tezleri inceledi ve son aşamaya da geldik.Türk Patent Enstitüsünün sayfasında bulunan Coğrafi işaretler kısmında bir marka bir kalite ve Bir coğrafi işaret Tescili kısmında görebiliyoruz. İnsallah  Tescil Belgemizi de alıp Isparta’mıza ve Ülkemize ve tüm dünyaya ismimizi duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu haber 2667 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...