Yalvaç’ta Geleneksel Ramazan Eğlencesi

5 Temmuz 2014 13:11

Yalvaç Belediyesi ramazan ayı boyunca düzenlediği etkinliklerle gece teravih namazından sonra geleneksel ramazan eğlencelerini canlandırıyor. Kültür merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen programlarda sema gösterisi, aşuk-maşuk, Hacivat-karagöz ve meddah gösterileri sunuluyor.

Geleneksel Ramazan eğlencelerini yaşatmak, genç nesile tanıtmak ve ramazan sevincini yediden yetmişe herkese yaşatmayı amaçlayan Yalvaç Belediyesi, ay boyunca sürecek bir dizi gösteri programı hazırladı. Haftada bir gün Kültür Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikler teravih namazından sonra saat 23:00’de başlayıp saat 24:30 ‘a kadar devam ediyor.

İlki 02 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilen etkinlikte sema gösterisi, zeybek oyunu ve aşuk-maşuk gösterisi sunuldu. Programa katılıp halkla birlikte gösteriyi izleyen Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, geleneksel değerlerin yeni nesile tanıtılıp yaşatılmasının çok önemli olduğunu söyleyerek, halkı bu geleneksel Ramazan eğlencelerine katılmaya ve bu mübarek ayın sevincini birlikte yaşamaya davet etti.

Bir sonraki Geleneksel Ramazan eğlencesi ise 5 Temmuz Cumartesi günü saat 23:00’de düzenlenecek.

Bu haber 589 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...