BİMER’e yağmur gibi şikâyet geldi

4 Temmuz 2014 18:32

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, şu sıralar BİMER mesaisi yapıyor. Sebep; Okul dönüşümleri kapsamında birçok öğrencinin okulunun değişmesi. Hal böyle olunca veliler ilk etapta eylem yaptılar ancak sonuç alamayınca Başbakanlık İletişim Merkezi’ni şikâyet yağmuruna tuttular.

Geçtiğimiz yıl okulların kapanmasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 4+4+4 Eğitim Sistemine uygun olarak yapılan okul düzenlemeleri birçok okulda, öğrenci velileri tarafından tepkilere neden olmuş ve bu konuda Valilik tarafından birçok okulda geri adım atılmıştı. Aynı sorun bu yıl da okulların kapanmasıyla tekrar gündeme geldi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü geçen yıl yapamadığı düzenlemeyi bu yıl yapmak istiyor. Ancak, öğrenci velileri bu defa da söz konusu düzenlemeye tepki gösteriyor. Şuana kadar yaklaşık 10 okulda bu konuda eylemler ve yürüyüşler gerçekleştirildi.

BİMER’E ŞİKÂYET ETTİLER

Öte yandan bu konuda görüşlerini açıklayan öğrenci velileri konunun çözümü için kısa adı BİMER olan Başbakanlık İletişim Merkezi’ne başvurduklarını açıkladılar. Veliler bu planlamanın birçok okulda büyük sorunlara neden olduğunu ileri sürerek ‘’Çocuklarımız ayrıştırılıp uzaktaki bir okula gönderilmek isteniyor. Gerçi, Milli Eğitim Müdürümüz bu konuda çocukların en fazla600 metreileri gideceklerini söyledi ama durum maalesef böyle değil. Bu mesafe yani bir ilkokul çocuğunun yürüyeceği yol bazı okullarda 1,5 – 2 kilometreyi buluyor’’ dediler.

Bu haber 621 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...