“Milletvekili halinden şikayet ediyorsa emekli nasıl geçinecek?”

4 Temmuz 2014 18:15

Emekliler Haftası nedeniyle Dernek Başkanı Abdülkadir Ersal, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı’ya hizmetlerinden dolayı bir plaket takdim etti. Emeklilerin büyük sorunları olduğunu dile getiren Aybatılı, “10 bin lira alan milletvekili halinden şikayet ediyorsa bugün 700-800 lira maaş alan emekli nasıl geçinecek? diye sordu.

EMEKLİLERE YARDIMLARINIZI ESİRGEMEDİNİZ

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal ve yönetimi, Emekliler Haftası nedeniyle  Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı’yı ziyaret etti. Aybatılı’ya emeklilere ve derneğe verdiği desteklerden dolayı bir plaket takdim eden Ersal, “ Bizim sesimizi, sözümüzü her platformda duyurmamızı sağladınız. Aynı zamanda üyelerimizin bir kısmı Esnaf Odaları’nın da üyesidir. Sosyal Güvenlik Priminin çalışan emeklilerden kaldırılması konusunda sizlerle mesai yapmıştık. Ayrıca emeklilerimizin çektiği zorluklarda bizlerden yardımlarınızı esirgemediniz. Teşekkür ediyoruz” dedi.

EMEKLİYE NASIL BİR MÜJDE VERECEĞİZ?

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı ise kutlama günlerinde temsil edilen gruba müjdeler vermek gerektiğini belirtti. Emeklinin şuanda büyük sıkıntılar yaşadığını dile getiren Aybatılı, “Emekliler Haftasını kutluyoruz ama emekliye nasıl bir müjde vereceğiz? Bu çok önemli. Şu ortamda ekonomi, iş, geçim yönüyle mağdur olan en büyük kesim emekli. Ayrıca sesi çıkmayan en büyük kesim de emekliler. Tabi bunların hep birlikte haklarını savunmamız gerekiyor. Sadece sizlerin savunmasıyla yetinmesi mümkün değil. Biz de sivil toplum örgütleri olarak sizlere destek veriyoruz” dedi.

ÖNCEDEN İKRAMİYEYE EV, ARABA ALINIRDI YA ŞİMDİ…

Öte yandan Isparta’da esnaf ve sanatkarların büyük bölümünün Emekliler Derneği’ne kayıtlı olduğunu ifade eden Aybatılı, sorunların müşterek olduğunu söyledi. Emekliler Derneği Başkanı Ersal’ın, Birlik toplantılarına ve kongrelerine katıldığını ifade eden Aybatılı, şunları söyledi: “Oralarda müşterek şeyler savunduk. Örneğin çalışan emeklilerin kesintileri var.  bir emekli geliri iyiyse niye çalışsın. Devlete 30-40 yıl hizmet etmiş ondan sonra dönmüş, emekli olmuş, halen daha çalışacağım diye uğraşıyor. Bunu neden yapıyor? Paraya ihtiyacı var. Şimdi emekli maaşları karın doyurmuyor. Önceden bir emekli olan işçi, memur, araba ve ev alırdı, birazını da bankaya koyardı. Şimdi ikramiyeler ne araba ne ev alıyor ne borçları kapatıyor ne de çocuklarınızı evlendirebiliyorsunuz. Alınan ikramiyeler hiçbir şeye yaramıyor. Emeklilik hayatında aldığınız maaşta hiçbir işe yaramıyor. Aldığınız zamlar simit parası değil”

700 LİRAYA ODUN MU ALACAK, KÖMÜR MÜ ALACAK?

Diğer taraftan milletvekillerinin aldığı maaşla emeklilerin maaşını kıyaslayan Mehmet Aybatılı, “Bu zamları veren vekillere baktığınız takdirde kendilerine kat kat zam yapabiliyorlar. Onlara da bunu soruyoruz. Onlar da aldığımız para yetmiyor diyor. Onlar da hallerinden şikayetçi. Bir milletvekili 10 bin lira maaş yetmiyor diyorsa bugün emeklilerimiz 700 lira alıyor, nasıl geçinecek? Odun mu alacak, kömür mü alacak, elektrik su parası mı ödeyecek? Ne yapacak? 10 bin lira alan milletvekili halinden şikayet ediyorsa bugün 700-800 lira maaş alan emekli nasıl geçinecek? Bunların hesabını yaptığımız zaman geçinmesini zor olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber 624 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...