“Daha özel okullar sınıfları dolduramıyor dönüşüm çok mantıklı değil”

2 Temmuz 2014 16:00

Körfez Dershaneleri Genel Müdürü Halil Çetin, özel okullara dönüşüm için Isparta’dan hiçbir dershanenin başvuruda bulunmamasını “Burada 4 farklı kurumsal özel okul var. Bunlar zaten okullarını dolduramıyor. O yüzden dönüşüm mantıklı değil” şeklinde yorumladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen Milli Eğitim Temel Kanunu ile 2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren dershanelerin kapatılması planlanıyor. Ancak CHP, kanunun iptali ve yürütmenin durdurulması için Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunmuştu. Anayasa Mahkemesi’nin kararı Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra vermesi bekleniyor. Isparta Körfez Dershaneleri Genel Müdürü Halil Çetin, dershanelerin şuan itibariyle kapanacak gibi göründüğü belirterek, Anayasa Mahkemesi’nin vereceği karardan ümitli olduklarını söyledi. Çetin, “Kanun zaten serbest piyasaya aykırı” dedi.

“MANTIKLI DEĞİL”

Öte yandan Anayasa Mahkemesi’ne konuyla ilgili olarak çok sayıda bireysel başvuru yapıldığını dile getiren Çetin, kendisinin de bireysel başvuru hakkını kullandığını bildirdi. Çetin, “Öğretmenleri devlete alacağız diyorlar. Ama devlet memuru olmanın standartları var. Bu mantıklı değil ki” şeklinde konuştu.

“DEVAM EDECEĞİ KONUSUNDA ÜMİTLİYİZ”

Bu arada şuan dershanelere kayıt olan 12. Sınıf öğrencilerinin bir sonraki sene dershane olmaması kaygısıyla geldiğini anlatan Halil Çetin, “Ara sınıf öğrencisi seneye olmayacak diye ben bu yıl neden gideyim diyor. Parası olan özel derse gidiyor.  Biz halen devam edeceği konusunda ümitliyiz. Bu karar zaten serbest piyasaya aykırı” dedi. Diğer taraftan dershanelerin özel okullara dönüşmesi için Isparta’dan hiçbir başvurunun yapılmamasını da değerlendiren Çetin, şunları söyledi: “Ortada net bir ifade yok dönüşüm için kesin kural ve kanunlar konulmuş değil. Burada zaten 4 farklı kurumsal özel okul var. Bunlar zaten okullarını dolduramıyor. Yüzde 60-70 kapasiteyle çalışıyorlar.

“ÖĞRENCİ POTANSİYELİNDE PROBLEM VAR”

Teşvik için de 2500 lira öğrenci başına vereceğiz deniyor. Bir özel okulun ayakta kalabilmesi için bir öğrenciden en az 10 bin lira alması gerekiyor. 2500 lirasını devlet yardım etmiş olsa 7500 lirayı kaç insan 4 yıl verebilir. Öğrenci potansiyelinde de problem var. Dönüşümün çok mantıklı olduğunu düşünmüyor kimse. Türkiye genelinde de durum böyle.”

Bu haber 814 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...