Seçmen listeleri bugün askıya çıkıyor

2 Temmuz 2014 15:54

Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gönül, Cumhurbaşkanlığı seçimi için seçmen listelerinin bugün askıya çıkacağını bildirdi. Gönül, 9 Temmuz’a kadar askıda kalacak listeler için seçmenlere önemli uyarılarda bulundu.

Cumhurbaşkanı bu dönem ilk kez halk seçiyor. Bu anlamda ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi seçmen listeleri bugün askıya çıktı. Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gönül, Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanacak olan seçmenlere önemli uyarılarda bulundu. Bu seçimde de diğer seçimler gibi önce seçmen listelerinin askıya çıkacağını ve seçmenlerin mahallelerinde görünüp görünmediklerinin kontrol edeceklerini bildiren Gönül, “44 mahalle muhtarlıklarında Cumhurbaşkanlığı seçmen kağıtları sabah 08.00’dan itibaren askıya çıkacak. Askı süresi 9 Temmuz 2014’te sona erecek. Vatandaşlarımızın sonradan ben neden oy kullanamıyorum dememeleri için isimlerini askıda kontrol etmelerini istiyoruz.

SEÇMENLER ŞU YOLU İZLESİNLER

Seçmenler nerede oy kullanacaklarsa Nüfus Müdürlüğü’ne giderek burada oy kullanmak istiyoruz diye kayıtlarını yaptıracaklar. Daha sonra Seçim Kurulu’na giderek kayıt yaptıracaklar, sonra da oy kullanabilecekler. İsimleri askıda çıkmayanlar da bu şekilde yol izleyecekler. Tüm bunlar için son başvuru süresi 9 Temmuz. 9 Temmuz’dan sonra kesinleşmiş askı çıkacak. Daha sonra da seçmen kağıtlarını ya muhtarlık dağıtacak ya da adrese posta yoluyla teslim edilecek. Listeler 9 Temmuz’a kadar askıda kalacak. Vatandaşlarımız bu süreçte listelere bakarak adlarının olup olmadığını kontrol etsinler. Eğer görünmüyorsa Nüfus Müdürlüğü vasıtasıyla ikamet adreslerini düzeltsinler” dedi.

9 TEMMUZ’DAN SONRA DÜZELTME İŞLEMİ YAPILAMAYACAK

Öte yandan 9 Temmuz’a kadar düzeltmelerin tamamlanması gerektiğini bildiren Gönül, “Bu tarihten sonra herhangi bir işlem yapılamayacak. Seçmenlerimiz bu anlamda yaklaşıkt 1 haftalık süreyi iyi takip etmeleri gerekiyor” diye konuştu.

 

Bu haber 812 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...