Osmanlı Türkçesi Kursiyerleri Sertifikalarını aldı

2 Temmuz 2014 15:50

YBEM’in sosyal sorumluluk projesi adı altında ücretsiz olarak açtığı Osmanlı Türkçesi kursu için YBEM’de sertifika programı düzenlendi.

Programa SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi, YBEM Müdürü M. Fatih Cebeci, YBEM personeli ve kursiyerler katıldı.

Programda YBEM Müdürü M. Fatih Cebeci “sosyal sorumluluk projesi adı altında tertip ettiğimiz Osmanlı Türkçesi kursuna yoğun katılımlarından dolayı siz kursiyerlerimize ve kurs hocamıza teşekkür ediyorum YBEM olarak 41 öğrencimize sertifikalarını vereceğiz bu bizleri özellikle mutlu etmektedir. YBEM olarak Osmanlıcamızı önemsiyor ve sizleri gayretlerinizden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi ise böyle güzel bir hizmet başlattıkları için YBEM Müdürü M. Fatih Cebeci’ye, kurs hocası tarihçi Faruk Gündüz’e ve kursiyerlere teşekkürlerini sundu.

Osmanlıca öğrenmenin kolay olduğunu ve herkesin öğrenebileceğini kaydeden Seydi kursiyerlere Osmanlıcayı ne kadar ve hangi seviyede öğrendiklerinin önemsiz olduğunu asıl kendisi için önemli olan böyle bir kursa iştirak etme ve devamını getirme iradesini gösterdikleri için özellikle mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Ayrıca Rektör Yardımcısı Seydi bir İngiliz’in 17. Yüzyıla ait arşivdeki bir belgeyi şakır şakır okuduğunu ama bizim bu noktada sıkıntı çektiğimizi söyledi. Bunun çözüm yolunun da milli ve kültürel kimliğimizin bir parçası olan Osmanlı Türkçesini iyi bir şekilde öğrenmekten geçtiğini söyledi. Osmanlıca bize uzak değildir, 1926 doğumlu olan benim babamın yazdığı notlar hala mevcuttur, bunu okuyup anlamak bizler için zor olmasa gerek. İşte bize bu kadar yakın olan Osmanlı Türkçemize gereken ilgiyi de göstermek de yeni nesillere düşüyor.

YBEM’de kursiyerlere asıl emeği geçen ve belli bir seviyede Osmanlıca okumalarını sağlayan kurs hocamız ve benim de öğrencim olan Faruk Gündüz’e de ayrıca teşekkür ediyorum dedi.

Kurs hocası tarihçi Faruk Gündüz ise ilgilerinden dolayı YBEM Müdürü M. Fatih Cebeci’ye, her zaman teknik noktada yardımlarını esirgemeyen YBEM personeline ve programımıza iştirak eden rektör yardımcısı sayın Süleyman Seydi’ ye teşekkürlerini iletti.

Bu haber 594 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...