“Plansız okul dönüşümleri huzursuzluk yaratıyor!”

1 Temmuz 2014 15:48

Kent Konseyi Başkanı Mahmut Bülbül, ilimizde okul dönüşümleri kapsamında gündeme gelen sıkıntıların; Fiziki şartlar, okulların durumları, mahalle insanlarının sosyo-ekonomik yapıları ve öğrencilerin yaş durumları dikkate alınarak çözülebileceğini söyledi. Bülbül amaçlarının kaos yaratmak olmadığını belirtti.

İlimizde okul dönüşümleriyle ilgili sıkıntılar gündemden düşmüyor. Birçok il dönüşümleri tamamlarken Isparta’da ise daha başlayamadı. Bu anlamda kendilerine gelen yoğun şikâyetler üzerine harekete geçtiklerini belirten Kent Konseyi Başkanı Mahmut Bülbül, okul dönüşümleri konusunda bir değerlendirme raporu hazırladıklarını açıkladı. Raporda çözüm önerilerinin bulunduğunu ifade eden Bülbül, önemli tavsiyelerde bulundu. İşte Kent Konseyi’nin hazırladığı rapor;

“600 M’DEN FAZLA GİTMEYECEKLER DENİLİYOR

AMA 3 KM’YE ÇIKAN YERLER VAR”

“Okul dönüşümleriyle ilgili muhtarlardan, ailelerden, velilerden ve öğretmenlerden Kent Konseyi’ne başvurular vardı. Mağdur edilmeden yapılmasını istiyorlar. Bizim de amacımız bağcı dövmek değil. Çözüm de bizim de bir tuzumuz bulunsun istedik. Sıkıntıların giderilmesi konusunda Konseyimizin Eğitim Grubu çalışmalar yaptı. Birçok vilayet bu işi tamamlamış. Onlarda da sıkıntılar olmuştur mutlaka ama Isparta’nın özeline yönelik nasıl çözüm üretilebilir, bu konuda 7 maddede önerilerimiz var. Bazı okullarda şartlara uyacak imkânlar varken bu imkânlar göz ardı edilerek okulların yeri değiştiriliyor. Ya da yapılacak olan yere bugün taşındırılıyor, başka bir gün yapılan yere tekrar taşındırılacak. Milli Eğitim Müdürümüzün600 m. fazla yürünmeyecek, bunda kararlıyız açıklamaları var. Eğitim komisyonumuz tarafından gözden geçirildi. Bu konuda 4000 civarında aileyi ilgilendiriyor. Söylenen şeyler biraz havada kalıyor, gerçekle uyuşmuyor. Aynı okul içerisinde kapısı ve bahçesi ayrıldığı zaman çözüm bulunacakken bu okullar farklı yerlere gönderiliyor.600 m. değil 3 km’lik mesafeye çıkan yerler oluyor. Aile servis tutmak zorunda kalıyor. Öğretmenler gittiği yerde norm fazlalığı durumuna düşüyor. Herkes bundan etkileniyor.

4 ŞEY DİKKATE ALINDIĞINDA SORUN ÇÖZÜLÜYOR

Biz de başka illerde bunlar nasıl çözümlenmiş onları dikkate aldık. Ailelerden gelen şikâyetleri de dikkate aldık. Dikkate alınacak şartlar; fiziki şartlar, okulların durumları, mahalle insanlarının sosyo-ekonomik yapıları, öğrencilerin yaş durumları. Okullara bu perspektiften bakılırsa daha iyi düzenleme yapılır. O zaman şikâyetler daha az olur. Ama bir kanun var. Bunun 2014-2015 eğitim öğretim yılında sonlandırılması gerekiyor. Ama bizim önerilerimiz yapıcıdır. Biz kaos yaratmak değil, mevcut olan kaosu daha rahatlatmak için bir çalışma yaptık. Bu raporu ilgili makamlara sunacağız.

7 MADDEDE ÖNERİ

1-Bölgelerinde yeni okul yapılıncaya kadar eski öğretim şekliyle devam edecek okullar

2-Aynı binada ilkokul-ortaokul bir arada eğitim-öğretim yapacak okullar

3-Aynı binada, binayı bölmek suretiyle müstakil ilkokul-ortaokul olarak eğitim yapılacak okullar

4-Aynı bahçede ayrı binalarda müstakil ilkokul-ortaokul olarak eğitim yapılacak okullar

5-Yeni binaları bittiğinde müstakil ilkokul ve müstakil ortaokul olarak ayrılacak okullar

6-alanda yeri bir okul yapılıncaya kadar aynı statüde devam edecek okullar

7-dönüşüm kararı alınan ilkokul-ortaokullar(Biri sabahçı biri öğlenci olabilir)”

Bu haber 876 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...