CHP’de işler karıştı!

1 Temmuz 2014 15:36

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyeceklerini açıklayan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, İhsanoğlu için imza koymayan Milletvekili Ali Haydar Öner'in kışkırtmalara dahil olmayacağına inandıklarını söyleyerek, “Herhalde Genel Başkanımızı sıkıntıya sokmaz” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un Ulusal Kanal ekranlarında açıkladığı Cumhurbaşkanı adayı Emine Ülker Tarhan lehine parti içinde imza toplanmaya başlandı.  Ekmeleddin İhsanoğlu için Meclis Başkanı Cemi Çiçek'e sunulan imzalarda CHP'den toplam 111 imza toplandığı bildirildi. Bu sonuç ile toplamda 2'si bağımsız 131 kişi bulunan CHP grubunda 21 kişinin Ekmeleddin İhsanoğlu'na imza vermediği ortaya çıktı. İmzasını koymayan isimler arasında CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner de bulunuyor. Tüm bu gelişmeler CHP Isparta il örgütü tarafından kaygıyla izleniyor.

“BUNUN OLACAK YANI VAR MI?”

İhsanoğlu dışında bir başka ismin aday gösterilmesine yönelik çalışmalar için çok sert açıklamada bulunan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, “CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi için ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu göstermesi AKP kanadında büyük sıkıntı yarattı. AKP'de belli cenahların çözülme süreci yaşanırken özellikle CHP ve MHP'nin baştan beri desteğini ortaya koyduğu Ekmeleddin Bey hakkında bazı internet siteleri bazı provokatif örgütler tarafından kampanya yürütüldü. Özellikle CHP'yi bölmeye çalıştılar. Başarılamadı.  Ekmeleddin Bey, CHP il örgütlerinin tam desteğini aldı. Milletvekillerinin tamamına yakınının desteği var.  Daha sonra özellikle İşçi Partisi'nin kışkırtmalarıyla, CHP'den iki üç milletvekili gıyabında Emine Ülker Tarhan'ı aday gösterdi. Bunun olacak yanı var mı?

“KİME DANIŞTIN?”

Bir parti örgütsel olarak bir adayı destekler. Bir partinin lanse ettiği aday karşısında o partinin örgütleri ve milletvekilleri başka bir adayı desteklemesi olabilir mi? Bu durum disiplin sorunudur. Eleştiri yapmak farklıdır ama alınmış bir kararın aleyhine çalışmalara girmek çok farklıdır. Emine Hanıma bu olaylara alet olmasını gerektiğini facebook sayfamda yazdım,  Süheyl Batum'un yaptığı bireysel bir hareket.  Emine Hanımın haberi bile yoktur. Aday gösteriyorum diye televizyonda şov yaptı. Böyle bir olayı kime danışarak yaptı? Eskişehir örgütüne danışarak mı yaptı? Tepkinizi koyabilirsiniz kırılırsınız ama içinizde kalır. Aday açıklanmış tanıtım çalışmaları başlamış. Burada kimsenin onu değil şunu destekliyorum deme lüksü yok. Sonra Tayyip Erdoğan'ın diktatörlüğünden bahsediyoruz. Bunu kabul etmemiz mümkün değil” dedi. 

“BUGÜN YARIN İMZA ATAR”

Öte yandan Şenol,  Ekmeleddin İhsanoğlu'na imza vermeyen Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner için de şu değerlendirmede bulundu: “Neden imza atmadığını bilemem. Ama sayın vekilin kendine göre bir düşüncesi olabilir. Bugün yarın imzasını atacağını düşünüyorum. Çünkü Ali Haydar Bey Isparta'dan milletvekili seçildi. Örgüt olarak bizim fikrimiz Ekmeleddin Beyin desteklenmesi doğrultusunda.  CHP Genel Merkezinin tavrı da budur. Ali Haydar Bey aynı zamanda Genel Merkez kontenjanından seçilmiş bir milletvekilidir. Genel Başkanına karşı böyle bir saygısızlık yapacağına onu zor duruma düşürecek bir harekete girişeceğini sanmıyorum. Bugün yarın imza atmasını bekliyorum. Atması da gerekiyor. Isparta'nın farklı bir fikri yok. Kışkırtılmaya çalışılan olaya Isparta vekilinin dahil olmasını istemeyiz. Ali Haydar Beyin de aynı sağduyulu tavrı göstereceğine inanıyorum. CHP'nin desteklediği iki cumhurbaşkanı adayı olamaz. Zaten bir partinin milletvekilleri iki adayı destekleyemez. O zaman parti suçu işlenmiş olur.”  

 

 

 

 

Bu haber 672 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...