İç kurdu değil, Çin kurdu !

6 Ekim 2012 13:55

Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, elmada yaşanan iç kurdu probleminin kalitesiz Çin ilaçlarının kullanımından kaynaklandığını belirterek, çiftçilerin bu konuda bilinçlendirilmesi ve uyarılması gerektiğini söyledi.

Bu konunun geçtiğimiz yıllarda İl Genel Meclisi toplantısında da gündeme geldiğini hatırlatan Ziraat Odası Başkanı  Bayram Kutlu,  ilimiz açısından son derece önemli olan ve hasadına başlanan elmadaki iç kurdu probleminin ortadan kaldırılması için araştırma yapılması gerektiğini belirtti. 

KUTLU; “ELMALARDAKİ BU HASTALIK MERDİVEN

ALTI İLAÇ KULLANIMINDAN KAYNAKLANIYOR”

Çiftçileri Çin menşeili veya merdiven altı imalatlardan oluşan ve ilaçlardan kullanmamaya davet eden Başkan Kutlu; “Bilindiği gibi ilimiz elma üretimi bakımından ülke genelinde çok önemli bir potansiyele sahip ve şu günlerde de elma hasadı yapılıyor. Ancak, elmanın kalitesini bozan iç kurdu sorunu yaşanıyor. Bu sorun Çin ilaçları ile ne olduğu belli olmayan merdiven altı dediğimiz ilaçların kullanımından kaynaklandığını düşünüyorum.

“İLAÇ KONUSU HEM ÜRETİM HEM

TÜKETİM İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ BİR KONU”

Bana göre, bu konuda gerek üniversite gerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gibi çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından bir araştırma yapılması ve çiftçilerimizin de bu konuda bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Zira, meyve üretiminde ilaçlama olayı hem meyvenin sağlıklı yetiştirilmesi ve büyümesi hem de hasadından sonra o meyvenin vatandaşlar tarafından sağlıklı bir şekilde tüketilmesi açısından son derece önemlidir” dedi. 

 

Bu haber 797 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...