25 öğretmen gitti 46 öğretmen geldi

6 Ekim 2012 13:44

Milli Eğitim Bakanlığı iller arası özür grubu öğretmen atamaları sona erdi. Isparta’dan özür grubuna mensup 25 öğretmen il dışına giderken, 46 öğretmen de Isparta’ya geldi.

Gelen öğretmenlerin en fazla Sınıf Öğretmenliği branşında olduğunu ifade eden Atamalardan Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Rahmi Ulu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Okullarımızın yeni eğitim öğretime başlamaları ile birlikte yaz döneminde yapılamayan öğretmen atama ve yer değiştirmeleri gerçekleştirilmiştir. Bu doğrultuda Bakanlığımız tarafından yürütülen özür grubu (eş durumu v.b.) il dışı atamalar da bu kapsamda yapılmış ve okulların yeni eğitim öğretim yılına başlamasıyla birlikte sona ermiştir. 

Buna göre, Bakanlığımız tarafından yapılan özür grubu atamaları çerçevesinde ilimizden 25 öğretmen il dışına giderken, 46 öğretmen de ilimize gelmiştir. Yine aynı süreçte il içi atamalar kapsamında bazı öğretmenlerin il içinde yeri değişmiştir. Gerek ilimize gelen gerek ilimizden giden öğretmenlerde en çok sayısı sınıf öğretmeni oluşturmaktadır. 

Bilindiği gibi, özür grubu atamalarının yanı sıra, geçtiğimiz ay içerisinde bakanlığımızca yapılan direkt atamalarda ilimize toplam 168 öğretmen verilmişti. Bu öğretmenlerimizin de yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte görevlerine başlamasıyla öğretmen açığımız aza indirilmiştir” dedi. 

Bu haber 648 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...