“Bu toprakta kazandığımızı bu toprakta bırakmak düşüncesindeyiz”

27 Haziran 2014 13:53

ORMA’ya ait arsasını TED Koleji’ne hediye eden İşadamı Şevket Demirel, kolejin 30 milyon liralık yeni kampus yatırımını da kendisini karşılıyor. Ayrıca İslamköy’e de SDÜ bünyesinde 4 fakülteli bir kampus inşat edecek olan Şevket Demirel, “Bu topraklarda kazandığımı bu topraklara harcayacağım” dedi.

İşadamı Şevket Demirel, eğitim konusunda da yeni yatırımlara önderlik yapıyor. Bu kapsamda ORMA’ya ait 30 milyon  değerindeki arsasını TED Koleji’ne hediye eden Demirel, Eğirdir yolu üzerine yapılan kolejin 30 milyon değerindeki yeni kampus  yatırımını da karşılıyor. Şevket Demirel, Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde İslamköy’e de 4 fakülteli bir kampus inşa edecek.

İşadamı Şevket Demirel, “Biz sıfır bir zeminde yetişmiş bir ağaç gibi olduk. Şimdikiler avantajlı. İlimizin önemli eğitim müesseseleri var. Bu müesseselerin süratle artması için buradan yetişenlerin lisan öğrenerek başka ülkelerde mastırlar yaparak, orada öğrendiklerini Isparta’ya ve dünyaya aktarmaları kaçınılmazdır” dedi.

Öte yandan TED Koleji’nin yeni kampusu projesi hakkında bilgi veren Demirel, “Kolejin projesi Türkiye’nin en eski eserler konusunda pratiği olan bir mimar tarafından hediye edildi. Benim burada gösterdiğim büyük gayret ve fedakarlığı görünce bende katkıda bulunacağım dedi ve hediye etti. Bende destek verdim. 30 milyon arsa parası 30 milyon maliyet olmak üzere 60 milyondur. Bu okulumuzu çocuklarımıza pırıl pırıl her şeyiyle beraber hediye etmiş olacağız.Bu bakımdan herkes müsterih olsun. Bu okullarda biraz mağdur hissettiğim şudur; bu okul paralıdır. Paralılar okusun parasızlar okumasın mı söylentileri olabilir. Paralılar da okusun parasızlar da okusun. Biz paralıları okutacağız. O paralarla burslar ve imkanlar yaratmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.

İSLAMKÖY’E ŞEVKET DEMİREL KAMPUSU

Diğer taraftan Isparta’nın eğitim sahasında kazandığı yeni değeri daha büyükleriyle kutlaması gerektiğini vurgulayan İşadamı Demirel, “Önümüzdeki dönemde Isparta’daki kültür yatırımını daha da geniş hale getirmek için yeni bir kampus yaratıyoruz. SDÜ Isparta Üniversitesi Şevket Demirel İslamköy Kampusu 4 fakülteli olacak. 2014’te harekete geçireceğiz. Buradaki plan ve proje hazırlıkları çalışılmış vaziyettedir. Bunları devlet yapmıyor. Benim teşkilatım, benim kurduğum şirketle yapıyor. Onu kabul etmek lazım. Bu toprakta kazandığımızı bu toprakta bırakmak düşüncesindeyiz” diye konuştu.

FARKLI DİLLER ÖĞRENİN

Son olarak gençlere seslenen Demirel, artık tek bir dil bilmenin çok bir şey ifade etmediğini belirterek, şunları söyledi: “İngilizce tedrisat meselesi dünyada ticari sınırlar ortadan kaldıran tüm dünyadan insanların satış yapan alım yapan hale geldiğinde imkan kazandı. Dünyada 4’te 3’ü İngilizce konuşuluyor. Sizin de ondan istifade etmeniz için İngilizce bilmeniz gerekir. İkincisi vicdan meselesidir. 1993 yılında açılan üniversitemizin ana bilim dallarında mutlaka İngilizce tedrisat yapılmasını tavsiye ederek gelmişimdir. Bu iş idareler, devlette bazı atıl düşünenler, Türk kültürünü yok etmek ister diyenlerin yanlış  ifadeleriyle devam etmektir. Bugün lazım olan şey yeni yetişen gençlerin lisans bilmesi. Aksi takdirde dış ülkelerde ve memleketimizde iş kurmaları güç olacaktır. Bu bir nevi okuduğum yıların imtihanıdır 1940 yıllarında Isparta Ortaokulu’nda ne İngilizce ne de Fransızca hocamız vardı. Üniversite olarak kendi gayretimizle yürüdük geldik. Gördük ki, mesleğimize yükselmek için mutlaka lisan bilmek lazım. Mühendislikte, Doktorlukta, politikada yükselmek için lisan lazım. Hatta başarılı işadamı olmak için de lisan lazım.

Dünya o kadar hızlı gelişiyor ki, Amerika ve Doğu cenahı birleşik hale geldiği için ikinci tercih edilen dil Çince olması iddiaları başladı. Bu doğrudur. Bugün biz Çin’den mal alıp satıyoruz. Isparta’da temelini attığımız yeni bir tesisimiz vardır.  Bu da havaya atılan sıcak gazdan elektrik yaratmaktır. Bu tesisin teknolojisi Çin’de olduğu, için oradan aldık. İngilizce bilen kolejlerin müfredatlarına Çin, Rusça ve Japonca’da ilave edilmesi gerekecektir.”

Bu haber 572 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...