“Veliler çocuklarını okuldan almak zorunda kalacaklar”

25 Haziran 2014 18:59

Ülkü Ortaokulu’nun bina ihtiyacını karşılamak için Ticaret Meslek Lisesi’nin, sanayi bölgesindeki Turizm Eğitim Merkezi’ne taşınmak istendiğini ileri süren Ticaret Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Kerim Karabay, “Veliler böyle olursa çocuklarını okuldan almak zorunda bırakılacaklarını söylediler” dedi.

Okul dönüşümlerine hem öğrencilerden hem velilerden hem de farklı kesimlerden tepkiler büyüyor. Bu kapsamda Ticaret Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Kerim Karabay, lisenin Isparta Turizm Eğitim Merkezi(TUREM) binasına taşınmak istendiğini ileri sürerek, bu karara tepki gösterdi. Karabay, “Son günlerde ilimizde okulların yeniden yapılandırılması çalışmaları nedeniyle okulumuzda dâhil olmak üzere birçok okul yerinden edilmeye, taraflar dinlenilmeden okullarımıza, öğrencilerimize ve velilerimize acılar yaşatılmaya başlanmıştır. ilimizin güzide okullarından komşumuz Ülkü İlkokulumuza Ortaokul açılmak üzere 53 yıldır eğitim verdiğimiz hizmet binamızdan taşınıp, sanayi bölgesindeki fiziki şartları uygun olmayan, öğrencilerimiz yan yana bile dizmeye yeterli bahçesi bulunmayan TÜREM binasına taşınmamız ve bu yolla Ülkü Ortaokulunun bina ihtiyacı karşılanmak istenmektedir.

HİZMET BİNAMIZDA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ

Bu haber öğrencisinin büyük bir bölümünü mahallemizden olmadığı, neredeyse her sabahleyin 20’ye yakın servis ile ilimizin bir çok mahallesinden taşıdığı yetkili, yetkisiz her kesimin ve Isparta’mızın bu durumu bildiği Ülkü Okulumuzun velileri tarafından büyük bir sevinç ile karşılanmakta ve Okul Aile birliği Başkanı olarak, Mezunlar Derneği Başkanı olarak veliler ve öğrenciler olarak ta hepimizi büyük bir üzüntü içine düşürmüştür. Bizler Ticaret Meslek Lisesi Okul Aile Birliği, Mezunlar Derneği, veliler ve öğrenciler olarak 53 yıllık kültürümüzle, mesleki eğitim için her yönü ile karşılaşabileceği sorunların fiziki ortam olarak çözülmüş olduğu hizmet binamızda eğitim öğretime devam etmek istiyoruz” dedi.

KIZ ÖĞRENCİLERİN BAŞINA GELEBİLECEK

OLUMSUZLUKTAN KİM SORUMLU OLACAK ?

Öte yandan öğrencilerin büyük kısmının kız olduğunu belirten Karabay, her gün düzenli otobüse verecek parası olmayan öğrencilerin de olduğunu bildirdi. Karabay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrencilerimiz, okul sezonunda havaların erken kararması nedeniyle o yolları çarşı merkezine kadar yürümek zorunda bırakılacaktır. Kız öğrencilerimizin bu yürüyüş sırasında başlarına gelebilecek bir olumsuzluğun sorumlusunun kimler olacağını bilemiyoruz. Ama mağduru kesinlikle bizim çocuklarımız olacaktır.

VELİLER ÇOCUKLARINI OKULDAN ALMAK ZORUNDA KALACAKLAR

Birçok veli ile yaptığımız görüşmeler neticesinde okulumuzun sanayi bölgesindeki TÜREM hizmet binasına taşınması halinde öğrencilerini okuldan almak zorunda bırakılacaklarını dile getirdiler. Kız öğrencilerimizin okullaşması konusunda bu kadar emek harcayan devletimizin çabaları maalesef olumsuz bir kararla yok edilecek ve çocuklarımız okulsuz bırakılacaktır.

BİZLERE YAPILAN HAKSIZLIKTIR

Okul Aile Birliği Başkanı olarak görev yaptığım süre içinde, uygulama sınıflarımızın yenilenmesi, zemininin laminant parke döşenmesi, bilgisayar masalarının ve koltuklarının alınması çalışmaları çok şükür başarı ile tamamlanmıştır. Okulumuzun mesleki eğitimin ihtiyaç hissetmiş olduğu ortama kavuşması açısından Birliğimiz tarafından yapılan harcamalar boşa gitmiş olacağı gibi, fakir aile çocuklarımızın okuduğu ve kantin gelirlerinden başka bir para kaynağı olmayan Ticaret Meslek Lisemizin yeni gideceği binada bu işleri yeniden yapmak zorunda bırakılması bizlere yapılan bir haksızlıktır.

Geçen yıl aynı okulun bina ihtiyacı için Kız Meslek Lisesi binası Bakanlık nezdinde Ülkü İlkokuluna devredilmişken nasıl oldu da bu yıl tekrar bina sorunu Ticaret Meslek Lisesine kaldı?

OKULUMUZU SAHİPLENMEYE DAVET EDİYORUZ

Alındığını duyduğumuz karar gereği Ticaret Meslek Lisesi’nin TÜREM binasına taşınmasıyla boşalan bina Ülkü ilkokulunun orta kısmı olması ve en fazla 300 öğrenciye hizmet edecek olması binaların kapasiteli kullanımını düşündürmektedir.

İlimizde 4+4 sisteminde düzenlenmeye çalışılan okulların ayrılması neredeyse tamamlanırken sadece Ülkü İlkokulunun rahatsız edilmemesi adına koskoca bir kültürün yok edilmesini anlamsız buluyoruz. Hakları savunmak adına emek verdiğimiz öğrencilerimizi, velilerini ve okulumuzdan mezun olan simge kişileri bu haksızlığa karşı çıkmaya ve okulumuzu sahiplenmeye davet ediyoruz.”

Bu haber 661 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...