“Düzeltmezse parayı geri gönderelim”

25 Haziran 2014 18:55

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın Şehir Hastanesi arsası tapusu için ‘parayı almadan tapuyu verdim’ açıklamalarına tepki gösteren AK Parti Milletvekili Recep Özel, “Günaydın eğer 1 kuruş para almadım diyorsa o zaman biz gelen yaklaşık 3 milyon lirayı Bakanlığa geri iade edelim” dedi.

Eski Sümer Halı Fabrikası arazisine yapılacak olan ve yaklaşık 3 ay önce Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından temeli atılan Şehir Hastanesi’nin inşaatı, Belediye ile Bakanlık arasındaki arsa tapu meselesi yüzünden başlayamamıştı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın geçtiğimiz hafta tapu devrini imzalamasının ardından bu sorun ortadan kalkarken, Günaydın’ın yaptığı ‘Para almadan tapuyu verdim’ açıklamasına AK Parti Milletvekili Recep Özel tepki gösterdi.

ÖZEL’DEN TEPKİ

Belediyenin bu tutumunu ve tavrını hayretle karşıladıklarını belirten Özel, tapu devir sürecini şöyle özetledi: “Kamulaştırma içinde Belediye 2900 m2’lik alanla ilgili fiyatları artırarak, en sonunda yaklaşık 3 milyon TL istedi. Bu para Nisan ayının başında hazırdı. Belediyeye tapuyu ver, parayı verelim dedik. Belediye de önce parayı ver tapuyu verelim dedi. Defterdarlık diyor ki; mevzuata göre önce tapuyu alırım sonra parayı öderim. Yusuf Ziya Günaydın bir türlü buna ikna olmadı. O yüzden tapunun devri gecikti. Para şuanda bekliyor “dedi.

DÜZELTMEZSE PARAYI GERİ GÖNDERELİM

Öte yandan Günaydın’ın “Torba Yasası içinde vergi borçlarının yapılandırılması çıksın. Benim borcum düştükten sonra Sağlık Bakanlığını bunu bana ödesin” dediğini ileri süren Özel, “Eğer ben buradan 1 kuruş para almadan devrettim diyorsa biz o parayı geri iadelim. Çıkıp düzeltirse, düzeltsin. Yoksa parayı gönderelim. O parayı sağlığın farklı alanlarında da harcarız. Temeli atılalı 3 ay geçti. 3 ay önce bunu yapsaydık şuanda orada hastane yükseliyor olacaktı” şeklinde konuştu.

GECİKMEYE RAĞMEN ZAMANINDA BİTİRMEK İSTİYORUZ

Bundan sonraki süreç hakkında da bilgi veren Milletvekili Recep Özel, “Tapuların birleştirilmesi gerekiyor. Sağlık Bakanlığı müteahhit ve alan firmaya üst kullanım hakkını verecek. Birleştirme işlemi de en kısa sürede bitirecek. Bu gecikmeye rağmen zamanında orayı bitirmek istiyoruz. Çünkü yukarıdaki hastane dökülüyor. Yusuf Ziya’ya gecikmeli de olsa tapuyu verdiği için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bu haber 604 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...