Kredi kartı aidatlarında tüketicinin aleyhine karar verilmeye başlandı

24 Haziran 2014 18:36

Tüketici Hakem Heyeti, 28 Mayıs’tan itibaren kredi kartı aidatlarında tüketicinin aleyhine karar verilmeye başlandığını duyurdu. Heyet, vatandaşları uyararak “80-100 TL’lik kart aidatını alayım derken avukatlık masrafıyla karşı karşıya kalmayın” uyarısında bulundu.

Tüketici Hakem Heyeti, kredi kartı aidatını almak için başvuracak olan tüketicilere kötü haber verdi. Yetkililer mahkemelerin 28 Mayıs’tan sonra artık tüketicinin aleyhinde karar vermeye başladığını duyurdu.

MAHKEME “ÜCRETSİZ SUNULMUŞ KART DEĞİLDİR” DİYOR

Bankaların verdiği kredi kartlarının artık ücrete tabi olduğunu belirten yetkililer, “Kredi kartlarının yıllık kart aidatlarıyla ilgili daha önce tüketicinin lehine karar çıkıyordu. Mahkemelerce artık 28 Mayıs’tan sonra tüketicinin aleyhine karar verilmeye başlandı. Banka kredi kartlarını daha önce ücretsiz veriyordu. Ancak şimdi hepsi ücrete tabi. Mahkemeler ‘Ücretsiz sunulmuş kart değildir’ diyor. Bir mağduriyet var. Aynı sıkıntıyı Telekomda da yaşamıştık sabit ücretler konusunda. Biz bunu mahkemeye taşıdık. Tüketici 100-150 TL alacak beklerken tam tersine borçlu çıktı. Avukatlık ücretini de tüketici ödemek zorunda kaldı. Biz şikâyeti alıyoruz. Ancak kişilerin mağdur olmaması için mahkemelerin red kararı verdiği konusunda kamuoyuna yarıda bulunuyoruz. Dolayısıyla 80-10 TL gibi kart ücreti almak için bize müracaat ediyorlar ancak avukatlık ücreti ödemek zorunda kalabilirler” dedi.

TÜKETİCİ TALEBİ 3000 TL’YE ÇIKTI

Öte yandan bir de iyi haber veren yetkililer yeni yasayla 3000 TL’ye kadar tüketicin taleplerini değerlendirebildiklerini açıkladı. Eskiden bu meblağın 1172 TL olduğunu hatırlatan yetkililer “Verdiğimiz kararlar mahkeme kararı niteliğini taşıyor. Bizden sonra kararın yerine getirilmemesi durumunda tüketici direk icrayla tahsil yoluna gidebiliyor. Tüketici uyuşmazlıklarındaki karar meblağı yükseltilerek yeni yasayla 3000 TL’ye çıkarıldı. Bunun da bilinmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

Bu haber 680 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...