İçme, kullanma ve yüzme suyu kalite kontrol sistemi hayata geçirildi

24 Haziran 2014 18:27

Sağlık Bakanlığımıza bağlı Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de içme suyu, kullanma suyu ve yüzme suyu kalite kontrol sistemini hayata geçirdi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü toplantı salonunda Bulaşıcı Hastalıkları, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü İbrahim Ethem Özçoban tarafından Vali Yardımcısı Cengiz Ata, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, kaymakamlık ve belediye yetkilileri ile Özel İdare Genel sekreterliği yetkililerinin katılımıyla bir toplantı düzenlenerek konu hakkında bilgiler aktarıldı ve kullanıcı tanımlaması yapıldı. 

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Kaymakamlıklar, Belediye Başkanlıkları ve Özel İdare Genel Sekreterliği yetkililerine, sisteme girip istemiş oldukları su analizlerini anında görebilmeleri için şifreleri dağıtıldı. Bundan böyle yetkililer, su analizlerini sistem üzerinden uygun olup olmadığını görebilecekler ve anında müdahaleler daha kolay olacak. Bu sistem sayesinde Valilik, il genelindeki bütün durumu görebilecek, Kaymakamlıklar, sadece ilçelerini, Belediyeler kendilerine ait kaynak sularını ve şebekelerini, İl Özel İdare Genel Sekreterliği de bütün köylerimizdeki durumu görebilecekler. İçme suyu, yüzme suyu, ambalajlı su, kaplıca suyu, havuz suyu analizleri kurulan otomasyon sayesinde daha çabuk bir şekilde yetkililerin bilgisine sunulmuş olacak.

İçme ve kullanma suyunun daha temiz bir şekilde halkımıza sunulması noktasında Halka Sağlığı Müdürlüğü’nün çalışmaları titizlikle devam ediyor.

 

 

Bu haber 690 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...