‘’Ekmeğe zam yapmaya mecbur kaldık!’’

23 Haziran 2014 19:28

Ekmeğe gelen yüzde 20 oranındaki zam sonrası açıklamada bulunan Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, ‘’Girdi fiyatları arttığı için zam yapmak zorunda kaldık. En son 2 yıl önce ekmeğe zam yapılmıştı. Ayrıca Isparta’da ekmek fiyatı 44 ilin ekmek fiyatından daha ucuz’’ dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Fırıncılar Odası’nın talebi doğrultusunda ekmeğe yüzde 20 oranında zam yaptı. Buna göre küçük ekmek 0,75 liradan 1 TL’ye, büyük ekmek 1,5 liradan 2 TL’ye çıktı. Simidin fiyatı da 0,75 liradan 1 TL’ye yükseldi.

“EKMEK HAMMADDESİ BİR YILDA YÜZDE 30 ARTTI”

Ekmeğe yapılan zammın gerekçesini açıklayan Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, artan girdi fiyatları nedeniyle bu zammı yapmak zorunda kaldıklarını bildirdi. Erdeğer, “Bilindiği gibi ilimizde ekmek fiyatları en son iki yıl önce artmıştı. Ancak, son 1 yılda hammaddeye yüzde 30 oranında zam geldi ve buna paralel olarak buğday fiyatları da arttı. Bunun yanında ekmeğin girdisi olan yakacak, maya, tuz gibi girdilerdeki artışları da dikkate alırsak ekmek fiyatlarındaki artış kaçınılmaz hale geldi. Kaldı ki, ben tüm illerin ekmek fiyatlarını toplattırdım. Şuanda Isparta’daki ekmek fiyatları 44 ildeki fiyatlardan daha düşük durumda.

“BİRLİĞİMİZ, EKMEKTEKİ ZAMMI ONAYLADI”

Fırıncı esnafımızın bu konuda odamıza yoğun bir talepleri oldu ve bizde nihayetinde bu talepleri toplayarak Yönetim Kurulumuzla birlikte görüşüp, ekmek fiyatlarında bir düzenleme yaparak bunu Esnaf Odaları Birliği Başkanlığımıza sunduk. Birlik Başkanlığımız da, bizim sunduğumuz bu fiyatları görüşerek bir karara bağladı” dedi. Erdeğer, bu konuda ekmeğin gramajını düşürmeden, artışın fiyat olarak yapılmasını tercih ettiklerini sözlerine ekledi.

 

Bu haber 706 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...