Günaydın, “Hırsızlık” suçlamasından beraat etti

21 Haziran 2014 13:59

Belediye Başkanı Günaydın ve şirket müdürü, AK Parti'nin seçim döneminde gündeme getirdiği maden hırsızlığı suçlamasından beraat etti. Mahkeme, önceki gün görülen davada ikinci celsede kararını verdi.

30 Mart yerel seçimler sürecinde AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’un Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın'a yönelik gündeme getirdiği suçlamayla ilgili yargı süreci sonuçlandı. Siyasi arenada malzeme yapılan iddialara son nokta önceki gün konuldu. 1. Asliye Ceza Mahkemesi, herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı için Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve ISTEM Genel Müdürü Metin Öcal hakkında beraat kararı verdi.

HERHANGİ BİR SUÇ UNSURU BULUNAMADI

Ünlü Madencilik Şirketi'nin Direkli Köyü Asar Tepe Mevkiinde bulunan 100 hektarlık maden sahasından komşu maden sahası sahibi ISTEM şirketinin sınır ihlali yaptığı ve mal çaldığı yönündeki iddiası 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüşüldü. Mahkemenin bugün görülen 2. celsesinde iddia makamı savcı, herhangi bir suç unsuruna rastlanılmadığı için sanıkların beraatını talep etti. Mahkeme heyeti de savcının talebi doğrultusunda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile ISTEM Genel Müdürü Metin Öcal hakkında beraat kararı verdi.

ŞİRKETİN İDDİASI DA ÇÜRÜTÜLDÜ

30 Mart yerel seçimlerinden önce AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, konuyu gündeme getirmiş ve MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın'ı hırsızlıkla suçlamıştı. İşte o açıklama: “Orada bir maden sahasından bir başka vatandaşın maden sahasında ki ruhsatı bir başka vatandaşa ait olan maden sahasında ki madenleri almaktan dolayı, hırsızlık suçunu işlemekten dolayı iddianame ile hakkında yeni bir dava, 2014 esaslı yeni bir dava. Şimdi siz kalkacaksınız 'hırsız sizsiniz' diyeceksiniz. Ondan sonra kalkacaksınız hakkınızda hırsızlıkla ilgili dava açılacak. Bu ne pişkinliktir. Herkes ağzından çıkana dikkat edecek. İşte ben iddianameyi gösteriyorum. Öyle rastgele boş arkası dolu olmayan şeyler söylemiyorum…”

Öte yandan Ünlü Madencilik Şirketinin mahkeme sürecinden önce 2013 yılı içinde Maden İşleri Genel Müdürlüğü'ne yaptığı şikâyet doğrultusunda inceleme yapan teknik heyet, herhangi bir işgal olmadığı yönünde rapor sunmuştu. Şirketin bu iddiası yargı kararıyla da çürütülmüş oldu.

 

 

Bu haber 747 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...