“Halıkent’teki Ortaokulumuzun devam etmesini istiyoruz”

21 Haziran 2014 13:41

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul dönüşümleri kapsamında Halıkent Ortaokulu öğrencilerini500 m. uzaklıktaki Sidre 2000 Ortaokulu'na taşıma kararı alması velileri ve öğrencileri çileden çıkardı. Yaklaşık 50 kişilik grup Halıkent Ortaokulu önünden Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadar yürüdü ve sloganlar attı. 

2014-2015  Eğitim Öğretim Yılına kadar tamamlanması zorunlu olan okul dönüşümü  programı kapsamında Halıkent İlk ve Ortaokulu'nun sadece ilkokulu olarak kalmasına burada eğitim gören 665 öğrencinin, ortaokul olarak planlanan Sidre 2000 İlk ve Ortaokulu'na gönderilmesi kararı velileri isyan  ettirdi. Halıkent Ortaokulu'nda eğitim gören öğrenciler ve veliler okul bahçesinde toplanarak kararı protesto etti. Veliler çocuklarını,500 metreuzaklıktaki Sidre'ye gönderilme kararından vazgeçilmesini istedi.

“ÇOCUKLARIMIZ SİDRE’YE GİDEMEZ!”

Öğrenci velisi Mehmet Fındık, okulun hemen yanındaki Halıkent Lisesi'nin yeni binaya taşınacağını belirterek, "Halıkent Lisesi  binası  sabahçı öğlenci olarak orta ve ilkokul öğrencileri kullansın. Sidre'deki okula gitmemelerini istememizin nedeni Sidre okulunun uzak olmasından dolayı çocuklarımızın  özellikle kışın buraya gitmesinin çok zor olmasından ötürüdür" dedi. Öğrenci Velisi Hatice Fındık ise, "Okula kayıt yaptırırken bize ikametgah soruyorlar ikametgah bu kadar önemliyse bütün velilerin ikametgahı Halıkent'te.  1 sene daha idare edilse okulumuz güçlendirilse yenilense. Çocuklarımızı kesinlikle Sidre'ye göndermeyiz ve bunun  için her türlü eylemi yaparız. Ya okula hiç göndermeyiz yada başka okullara dağıtırız. Halıkent Orta Okulu'nun devam etmesini istiyoruz .Lise taşınabilir zaten orta öğretimden lise öğretimine geçerken farklı yerlere gidiyorlar  ama bizim çocuklarımızın hepsi de Halıkent  Mahallesi'nde  oturuyor. Kesinlikle çocuklarımızı göndermeyiz. Gerekirse eyleme hergün devam edeceğiz" diye konuştu. Okul Aile Birliği Başkanı Ayfer Özen de ,gerekirse  her gün eylem yapacaklarını belirterek. "Gerekli yerlere gidip başvuracağız. Bize bir sene daha izin versinler istiyoruz" şeklinde konuştu. 

“KAYITLARIN HİÇBİR MANASI YOK DEMEK Kİ!”

Bir başka öğrenci velisi Fatime Dağlı da, "Geçen sene ikametgaha göre yapılan okul kayıtlarının hiçbir manası kalmıyor. Milli Eğitim kendi yöntemini kendi çürütüyor. Asgari ücretle geçinen insanlar nasıl servis tutacaklar? Halıkent Mahallesi Isparta'nın en büyük mahallerinden.  Halıkent Mahalesinde de bir orta okul bulunmayacaksa yazıklar olsun.Kimse vatandaşı düşünmüyor ama her sene müfredat değişiyor.Gerekirse hergün eylem yapacağız.Yetkililerden bu işin biran önce çözülmesini istiyorum" görüşünü iletti.

MOTİVASYONUMUZ KAYBOLACAK

Halıkent'te eğitim gören ortaokul öğrencileri de " Biz Sidre'ye gitmek istemiyoruz burada okumak istiyoruz. Geçmiş senelerde de böyle söylentiler çıkmıştı. Evlerimiz Sidre'ye çok uzak kalıyor. Ana yoldan geçmek zorunda kalıyoruz. Bu okula alıştık" dedi. 8. sınıf öğrencileri de sınava hazırlandıklarını ve böyle değişimin motivasyonlarını bozacağı için sınavlarda başarısız olmaktan korktuklarını da kaydetti. 

HALIKENT BURADA

İLYAS CAN NEREDE?

Okul bahçesinde toplanan grup daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önüne yürüdüler.  Milli Eğitim Müdürü İlyas Can'ın şehirdışında olduğunu öğrenen  Okul Aile Birliği yönetiminden bir kaç kişi, yetkililerle görüştü. Bekleyiş sırasında dışarıdaki grup 'Halıkent burada İlyas Can nerede? Sidre 2000'den mezun olmak istemiyoruz" şeklinde slogan attılar. Yetkililerle görüşen Okul Aile Birliği Başkanı Ayfer Özen, şikayetlerinin değerlendirileceğini, imza toplayarak Milli Eğitim'e başvuracaklarını gruba iletti. Daha sonra grup olaysız şeklide dağıldı. 

 

 

Bu haber 1845 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...