"Isparta ağlayarak bir yere varamaz!"

19 Haziran 2014 16:07

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Bakanlığın OSB'lerle ilgili kriterlerinin sadece Isparta'ya has olmadığını belirterek, "Bu kriterlere Isparta da uymak zorunda. Şimdi biz bu kriterlerden şikayet ediyoruz. Ama sadece şikayet edersek bir sonuca ulaşamayız. Ağlamakla bu işler olmaz" dedi.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Süleyman Demirel OSB'de doluluk nedeniyle yeni  yatırımlar için yer  gösterilememesi ve OSB'nin genişlemesi önündeki engeller konusunu değerlendirdi. Buradaki en büyük sıkıntının alınan ancak kullanılmayan parseller olduğunu belirten Zabun, "Birincisi OSB'de tahsise alınıp da boş duran ciddi alanlar var. İşletmeye açılmamış alanlar var. Vatandaşımız yatırım maksadıyla alıyor ve o şekilde bekletiyor. Bu parseller üzerinde işletmelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Süleyman Demirel OSB alanı içinde kullanılmayan ama kağıt üzerinde kullanılıyor gözüken alanların aktif hale getirilmesi gerekiyor. Bunun dışında Yalvaç'ta OSB var. Bir taraftan buranın üzerinde de duruyoruz. Burada kamulaştırmanın yapılması,  altyapının hazırlanmasıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Hükümetimizin belirlediği OSB'lerle ilgili şartlar çerçevesinde bu koşulları sağlamaya dönük ne gerekiyorsa bunun mücadelesini veriyoruz" dedi.

ŞİKAYETLE SONUCA ULAŞAMAYIZ

Bakanlığın, OSB'lere yönelik belirlediği kriterlerin sadece Isparta'ya has kriterler  olmadığını söyleyen Zabun, "Bu kriterlere  Isparta da uymak zorunda. Şimdi biz bu kriterlerden şikayet ediyoruz. Ama sadece şikayet edersek bir sonuca ulaşamayız. Bir miktar kendimizi de bu kriterlere uygun hale getirmek zorundayız. Önemli olan ağlamak yerine bunları çözme noktasında nelere gerekiyor ona odaklanmak ve güçbirliği yapmak suretiyle sonuca ulaşmaktır. Ticaret Odalarının, sendikaların da üyelerini bu noktada bilgilendirmeleri gerekir. Sadece ağlayarak bu işler olmaz" şeklinde konuştu.  

 

Bu haber 760 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...