"Başbakan tek ayak üzerinde yakalanmıştır"

19 Haziran 2014 16:03

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, muhalefetin Cumhurbaşkanlığı seçimi için Ekmeleddin İhsanoğlu'nu  aday göstererek doğru bir karar verdiğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın İhsanoğlu'nun karşısına aday olarak çıkamayacağını da ileri süren Yalçın, "Futbolda kalecilerin tek ayak üstünde yakalanma durumu gibi Başbakan da tek ayak üstünde yakalanmıştır ve bu gölü yiyecektir" dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, ilk turu 10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin çatı aday olarak belirlediği akademisyen Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu değerlendirdi. Muhalefetin doğru bir tercihte bulunduğunu belirten Yalçın, "Ekmeleddin İhsanoğlu Bey, belki kamuoyunda çok fazla tanınmamış gibi görünse de dünya konjektüründe çok bilinen, itibarlı, ismiyle ve akademik çalışmalarla uluslararası arenada kendisini kabul ettirmiş bir ilim insanıdır" dedi.

 ENİŞTEMİZ OLMASI DOLAYISIYLA DA GÖNLÜMÜZDE YER ETTİ

Öte yandan İhsanoğlu'nun MHP'ye yakın ya da uzak olduğuna bakmadıklarını önemli olanın birleştirici olması gerektiğini belirten Yalçın, şunları söyledi; "Cumhurbaşkanı'nın görevleri arasında ülkedeki sorunların çözümü yoktur. Cumhurbaşkanı devlet kurumları arasında kurumsal barışı sağlayan, kurumlar arasındaki sıkıntıları gideren ve yeri geldiğinde bir başkomutan olabilen ve yeri geldiğinde Bakanlar Kurulu'na başkanlık eden, yetkisiyle tüm ülkeyi, cumhuru temsil eden bir kişi olmalıdır. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tanımadan yorum yapmak son derece yanlıştır. Biz kendisini yakinen tanınıyoruz. MHP’ye yakın ya da uzak olduğuna bakmıyoruz. Isparta’nın da eniştesi olması biraz daha bizim gönlümüzde yer etmesine sebep olmaktadır.

İHSANOĞLU TÜRKİYE'NİN YÜZDE 80'İNE ETKİ EDEBİLECEK BİR İNSAN

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun bu coğrafya içerisinde, Misaki Milli sınırlar içerisinde yüzde 80’e etki edebilecek bir dünya görüşü var. Bana göre Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tabanını da çok rahatlatmıştır. Artık özellikle 17-25 Aralık sürecinden sonra kafalardaki soru işaretlerini giderebilecek bir isim olarak da AKP’lilerin de rahat şekilde oy vereceği bir isim olması sebebiyle de çok önemli bir gelişme olmuştur. Ben de yüzde 75’in üzerinde bir oy desteği ile Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı seçileceğine yürekten inanıyorum.

"BAŞBAKAN'IN İHSANOĞLU KARŞISINDA ADAY OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tabanında bir endişe oluşmaya başladı. Bundan sonraki süreçte Sayın Başbakanın aday olmayacağını düşünüyorum. Aday olursa da her şeyi göze alarak, aday olursa da risk alacaktır. Her ikisinde de kaybeder.  Adalet ve Kalkınma Partililere şunu söylemek istiyoruz; bu bir Cumhurbaşkanlığı seçimidir. Bu bir parti seçimi ya da milletvekilliği seçimi değildir. Biz Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun hangi partiye yakın olduğu konusunu düşünmüyoruz. Hatta bir dönem İslam coğrafyasında AKP’yle iyi ilişkileri vardı. Ancak AKP’nin dış politikasından sonraki süreçte görüş ayrılığında olmuş olmalı, geçmişte AKP iktidarının verdiği desteği de AKP’li tabanın da göz ardı etmeyeceğini düşünüyorum. 

BAŞBAKAN TEK ÜZERİNDE YAKALANMIŞTIR VE GOLÜ YİYECEKTİR

Türkiye’de siyasi arenada hangi ismi koyarsanız koyun bir şekilde iktidar partisi yıpratmak için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Futbolda kalecilerin tek ayak üstünde yakalanma durumu gibi Başbakan da tek aday üstünde yakalanmıştır ve bu gölü yiyecektir.

"İHSANOĞLU EN ÇOK OYU ISPARTA'DAN ALACAKTIR"

Türkiye’de belki de  en yüksek oy oranının Isparta’da olacağını düşünüyorum. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu konuda fedakar Isparta’nın yine bir fedakarlık ortaya koyarak Ekmeleddin İhsanoğlu beye sahip çıkacağını düşünüyorum. Siyasette ülke meseleleri çok önemlidir. Ama aile içinde sıkıntıya neden olabilecek açıklamalardan uzak durmak lazım. Süreyya Sadi Bilgiç akşamdan sabaha siyasete girmiş bir isim değil. Rahmetli Saadettin Bilgiç’in oğludur. Önemli Türk milliyetçilerinden Said Bilgiç büyüğümüzün akrabasıdır. Süreyya Sadi Bilgiç şuanda AKP’den milletvekilidir. İhsanoğlu'nun Isparta’daki Adalet ve Kalkınma Partili kesimden yüzde kaç oy alacağı konusunu merak ediyorum."

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...