Hem tahliye hem de yıkım kararı çıktı!

18 Haziran 2014 19:23

Koza Tekstilin sahibi Ali Kiremitçi, çarşı merkezinde bulunan ve kentsel dönüşüme aldırdığı binasındaki kiracıların çıkmaması üzerine dün kolluk kuvvetleriyle işyerlerine gitti. Belediye ekipleri dükkânların suyunu kesti ve 1 hafta tahliye süresi tanındı. Eğer kiracılar binadan çıkmazsa kolluk kuvvetleri eşliğinde binanın yıkımı gerçekleştirilecek.

Çarşı merkezinde dün sıcak dakikalar yaşandı. Koza Tekstilin sahibi Ali Kiremitçi, binasını kentsel dönüşümden faydalandırarak yıkım kararı çıkarttı. Ancak bina içindeki kiracılar çıkmamakta direnince Kiremitçi dün kolluk kuvvetlerini de yanına alarak dükkânlara gitti.

1,5 YILDA SON NOKTAYA GELDİK

Belediye ekipleri yıkım kararının çıkmasından sonra dükkânların suyunu kesti ve 1 hafta süre tanındı. Gelişmeleri dışarıdan izleyen Kiremitçi, ‘’Binayı 1,5 yıl önce kentsel dönüşüme soktuk. Prosedürlerdeki boşluklardan dolayı 1,5 yıllık yazışmalarımızın sonucunda en son noktaya geldik. Şu anda da yıkım kararı alındı. Yıkım kararı alınmasına rağmen içindeki kiracılar çıkmak istemiyorlar. Burada Kanun diyor ki kiracılar suçludur diyor. Bu yüzden binanın yıkımında aksaklıkların giderilmesini istiyorum. Ayrıca Sayın Valimiz Vahdettin Özkan Beye çok teşekkür ediyorum. Konuyla ilgilendi ve tıkanıklığı giderdi. 60 kişilik yıkım ekibini Ankara’dan Isparta’ya getirdik. Hazır bekliyorlar’’ diye konuştu.

‘’GEÇ KALINMIŞ BİR SÜREÇ’’

Öte yandan yeni yapılacak olan binanın yapımını üstlenen mimar Kadir Özkan da ‘’Bakanlık bina riskli olduğu zaman derhal yıkılmalı diyor. Bu binada kiracıların tahliye edilmesi gerekiyor. Burada hem kiracıların hem de bina sahibine kira yardımı yapılacak. 1 hafta sonra bina boşaltılacak. Boşlatmazlarsa kolluk kuvvetleriyle burası yıkılacak. Binada toplam 3 kiracı bulunuyor. Süreç çok geç kalınmış bir süreç. Şu anda hem tahliye kararı hem de yıkım kararı çıkış durumda’’ şeklinde konuştu.

KOZA ALIŞVERİŞ MERKEZİ KURULACAK

Bu arada Kiremitçi, yıkılacak olan binanın yerine tekstille ilgili 5 katlı modern bir alışveriş merkezi kurulacağını bildirdi.

 

 

Bu haber 721 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...