Binlerce ziyaretçiyi ağırladık

18 Haziran 2014 19:15

Ankara’da 12-15 Haziran tarihlerinde ilk kez gerçekleştirilen Isparta Tanıtım Günleri hedefine ulaşarak Isparta’nın tanıtımına büyük katkı sağladı.

TANITIM GÜNLERİNİN AÇILIŞI BAKANLAR KURULUNU ARATMADI.

Isparta Tanıtım Günlerinin gerçekleştirilen resmi açılışında; Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker,  Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır katıldı. Milletvekillerinin yoğun ilgi gösterdiği Tanıtım Günlerine Mecliste grubu bulunan tek parti genel başkanı olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılması anlamlıydı.

TANITIM GÜNLERİ İÇİN HERKES ELELE VERDİ.

Isparta İli Kalkındırma Derneği'nin öncülüğünde Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Tanıtım günlerine Isparta Valiliği, Belediye Başkanlığı, İlçe Kaymakamlıkları, İlçe Belediye Başkanları, SDÜ, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, İsvak, Hamideli Derneği, Barla Vakfı, Isparta Sivil Toplum Kuruluşları ve Ispartalılar birlikte hareket ederek Tanıtım Günleri’nin Isparta’ya katkı sağlaması adına çalışmalar yaptılar.

ATATÜRK, EZANIN BAŞLAMASINI BEKLEDİ.

Atatürk'ün 6 Mart 1930 tarihinde Isparta'ya gelişi ve Ata'nın Isparta halkına seslenişi de canlandırıldı. Ispartalı olan ve Atatürk’e benzerliği ile dikkat çeken sanatçı Necdet Bardak, Zeybek gösterisine başlayacağı sırada ezan okunması nedeniyle gösterisini ezanın bitmesine kadar bekletti. Atatürk’e benzeyen Yalvaç’lı hemşerimiz Bardak’la beraber, Isparta Kalkındırma Derneği Standında 15.000 kişi fotoğraf çektirdi.

DEMİREL’İN HEYKELİ VARDI KENDİSİ YOKTU.

Tanıtım günlerinin açılışında gözler 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i aradı. Demirel’in katılmadığı Tanıtım Günleri açılışında, Demirel’in model resimleri vardı.

TÜM KONUKLAR GÜLSUYU KOKTU.

Açılışta ve sonrasında konukların üzerine gülsuyu püskürtülmesi, herkesin gülsuyu kokmasına neden oldu. Kokulu sürpriz, Isparta’nın gül markasını vurgulaması adına konuklar tarafından beğeniyle karşılandı.

ISPARTA’NIN TATLARI ÖN PLANA ÇIKTI.

Isparta Tanıtım Günlerinin açılışında ve devamında konuklara ikram edilen Helva-Kabune büyük ilgi gördü ve Isparta’nın yemek kültürünün tanıtımına katkı sağladı.

TBMM Strateji Bürosu Sorumlusu ve Isparta Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hasan Özgür ÖZEN, Tanıtım Günleri ile ilgili yaptığı değerlendirmede; Isparta’mız adına çok geç kalmış bir etkinliğin gerçekleştirilmesi ve bu utancın son bulmasının mutluluk verici olduğunu belirtti. Özellikle Ankara’da yaşayan Ispartalı hemşerilerimizin başka illerin tanıtım günlerini gördükçe, Isparta’lı olarak kendilerini eksik hissettiklerini, Isparta’nın sonradan gelen değil ilklerin şehri olması gerektiğini vurguladı. Isparta’nın Gül gibi bir marka değerine sahipken, bunu yeteri kadar kullanamadığının altını çizen ÖZEN, bunun gibi etkinliklerin çoğaltılması ve geliştirilecek tanıtım ve pazarlama stratejileri ile Isparta’nın gülünün ve değerlerinin hak ettiği noktada olacağını dile getirdi.

Ekonomist-Yazar Zeki TARHAN ise Tanıtım Günleri ile ilgili yaptığı değerlendirmede; Yıllardır özlemi çekilen ve diğer illerin yaptığı ve başardığı işi niçin Isparta yapamıyor duygusunun bu etkinlikle aşıldığını, İlk olmasına rağmen başarıya imza atıldığını, bu başarıda birinci ayağın Isparta Mülki İdaresi ile yerel yönetiminin ve İlçe Kaymakamlıkları, yerel yönetimlerinin, Ankara ayağında ise Isparta Derneği ve paydaşlarının olduğunu belirtti. Gelecek yıl tekrarlanacak olan tanıtım günleri içinde “ilk”te yaşanan ve gözlenen eksikliklerin ve güzellik hatalarının mutlaka giderilmesi gerektiğini ve Isparta sermayesi ile Isparta esnafının tanıtım günlerine gerekli ilgiyi göstermeleri için çaba sarf edilmesi gerektiğini vurguladı.

   

 

Bu haber 573 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...